Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door EstherVanPuck
#303524
Als ik straks over ben op de Carnibest wil ik in het weekend proberen te barfen. Doordeweeks zal Puck dus CB Natuur en soms Actief krijgen. Wat kan ik het beste op zaterdag en zondag gaan geven? Kippennekken/vleugels, pens, lamsribben, orgaanvlees, vis?

Misschien kan iemand een voorbeeld geven. Ik wil namelijk alvast wat gaan informeren bij een slager of hij de producten verkoopt...
Door Lizzy
#303551
Ik zou zelf zoveel mogelijk dingen proberen te geven die niet in CB Natuurmix zitten. Dus, lamsribben, vis, rauwe eitjes, zuivel, eend, konijn, kalkoen, etc. etc.

Je zou bijv. op zaterdag ochtend een paar kippennekken kunnen geven en 's avonds rauwe sardientjes met gepureerde groentes en bijv. wat kwark. En dan op zondag bijv. een paar eendennekken of parelhoenkarkassen of een zuivelhapje met wat fruit en 's avonds wat vlees (eventueel pens, hoewel dat al in de CB zit dus dat moet je dus ook niet teveel geven, vind ik) met gepureerde groentes en daarna een lamsribbetje.
Door EstherVanPuck
#303688
Dank je wel! De slager die ik vanmiddag belde slacht alleen koeien, dus gaat de prijs voor kippennekken/vleugels navragen. Verder moet ik dus naar andere adresjes gaan zoeken...

Moet ik ongeveer het gewicht aanhouden wat ik per maaltijd aan CB ga geven? Komt dat overeen met de kippennekjes en eventuele eendennekken/parelhoenkarkassen?
Gebruikersavatar
Door sylvia
#304009
EstherVanPuck schreef: Dank je wel! De slager die ik vanmiddag belde slacht alleen koeien, dus gaat de prijs voor kippennekken/vleugels navragen. Verder moet ik dus naar andere adresjes gaan zoeken...

Moet ik ongeveer het gewicht aanhouden wat ik per maaltijd aan CB ga geven? Komt dat overeen met de kippennekjes en eventuele eendennekken/parelhoenkarkassen?
Ja je geeft dezelfde hoeveelheid als met CB.
Ik deed wel een dag vuile pens geven toen ik nog kvv voerde, 1 dag vuile pens en een botje en de andere dag spiervlees ook met een botje.
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door