Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door sandraa
#301684
Hallo ik ben sandra en heb vandaag besloten dat ik die brokken echt zat bent! Ik heb 4 tervuerense herders waarvan 2 van 11 maanden en 1 van 3 en 1 van 5 jaarde jonge teef is absoluut niet geintereseerd in brokken en ze maakt me helemaal gek !Is broodmager de andere 3 eten hun brokken wel maar met lange tanden!Hoe en waar begin ik? Asjeblieft wie helpt mij??

Sandra
Door Lizzy
#301686
Hoi Sandra, allereerst: welkom op Barfplaats!! En als je brokken zat bent, dan ben je hier aan het juiste adres ;D.

Goed, er zijn meerdere dingen die je kun doen, maar wij bespreken er op Barfplaats voornamelijk twee, namelijk:

1)Het zelf samenstellen van voeding, waarbij we de honden voeren met rauw vlees, rauwe/geschikte botten, rauw orgaanvlees, rauwe/gepureerde groentes, rauwe eieren, beetje zuivel en dergelijke.

2)Het voeren van kant en klaar verse voeding. Dat bevat (afhankelijk van het merk) rauwe/gemalen botten, gemalen vlees en orgaanvlees en (wederom afhankelijk van het merk) groentes. Alle merken bevatten graan.

Het zelf samenstellen van voeding voor je honden is helemaaaaal niet moeilijk. Maar, je moet je er wel in verdiepen want je moet weten wat je hond moet eten, in welke hoeveelheden (ongeveer) en waarom. Je moet ook adresjes hebben waar je alle spullen kunt kopen.

Het geven van KVV (kompleet versvlees) is dus net zo gemakkelijk als brokken. Hoewel je het wel moet bewaren in de vriezer. Maar goed, je koopt het, slaat het op, ontdooit het, gooit het in de voerbak en klaar.

Ik heb twee stukken geschreven in de Barfplaats bibliotheek. Over het zelf samenstellen en over kvv. Hier zijn de links:

http://www.barfplaats.nl/forum/viewforu ... eadid=9326 (zelf samenstellen)

en

http://www.barfplaats.nl/forum/viewforu ... eadid=9324 (over kvv)

Groetjes, Lizzy

Barfplaats wordt gesponsord door