Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door isabelle
#297119
Hoi allemaal,

Ik BARF nu zo'n kleine 2 jaar en het bevalt prima. Een tijdje geleden is een van mijn honden erg ziek geworden en is ook bij de DA opgenomen geweest voor 4 dagen. Ze had koorts, braken en diarre. Er was niks vreemds te ontdekken en zij dachten dus een hele erge maag/darminfectie. Gelukkig is zij nu de weer de oude, maar was wel een beetje bang om haar weer botten te geven. Nu enkele weken gelden is een van mijn andere honden plotseling heel erg ziek geworden. Het begon met wat overgeven en zij heeft een week lang niet gegeten. Aan het eind van de rit (op zondag) begon zij in plots heel veel te overgeven. Ik ben maandag meteen richting DA gegaan en ik was ook niet te voreg want toen ik aankwam was zij in shock. Ook zij heeft aan het infuus gelegen en ook bij haar konden ze niks ontdekken. Ook haar diagnose luidde een zeer ernstige maag/darminfectie , waarschijnlijk had zij volgens de DA iets verkeerd gegeten.........Ik ben nu een beetje onzeker geworden over botten en vraag mij af of het mogelijk is dat dit aan de botten eventueel lag!
Door Peet
#297122
Het klinkt meer als een (bacteriele) infectie of een virus, dan als een probleem in de vertering van de botten hoor.

Maar als je twijfelt, ga je gevoel dan achterna en geef zachtere botten.
Ik geef botten overigens altijd als toetje, na een vleesmaaltijd, zodat ik zeker weet dat de botten in de goedgevulde maag komen. Een maaltijd van vleesbotten alleen, vind ik gewoon eng....maar that's me... :-[
Door isabelle
#297130
Ja dat klopt het was waarschijnlijk ook een virus, maar de DA dacht dat het kwam door dat zij iets verkeerds gegeten had(den). Hij weet dat ik BARF en zei dus ook dat dat waarschijnlijk de oorzaak was........Natuurlijk weten DA ook vaak niet waar ze over praten, maar ik ben toch wel erg geschrokken

Gr. Isabelle
Door Lizzy
#297132
Ik denk ook aan een virus of bacteriele infectie. Ik vraag me af waarom je denkt dat het aan de botten ligt. Je hebt 2 jaar probleemloos zelf de voeding samengesteld, met botten. En dan na 2 jaar zijn ze er ineens ziek van? Ik denk dat van niet.
Door isabelle
#297135
Lizzy schreef: Ik denk ook aan een virus of bacteriele infectie. Ik vraag me af waarom je denkt dat het aan de botten ligt. Je hebt 2 jaar probleemloos zelf de voeding samengesteld, met botten. En dan na 2 jaar zijn ze er ineens ziek van? Ik denk dat van niet.
Waarom weet ik zelf ook niet goed. Misschien omdat ze allebei precies hetzelfde hadden ???
Door isabelle
#297141
Mmm heb nog even goed zitten denken. Ik heb ze groente en kipkarkassen tegelijk geven s'ochtends (dus alles in 1 bak gedaan)
Door Lizzy
#297149
isabelle schreef: Mmm heb nog even goed zitten denken. Ik heb ze groente en kipkarkassen tegelijk geven s'ochtends (dus alles in 1 bak gedaan)
Lijkt me niks mis mee.

Ik zie eerlijk gezegd nog steeds de logica niet van de oorzaak zoeken in de botten. Je voert al 2 jaar probleemloos botten. Ik vind het wel frappant dat mensen direct de oorzaak zoeken in de botten (nou ja, botten.... kippenbotjes gaan natuurlijk nergens over.... zo zacht als boter) terwijl er legio andere (veel logischere) mogelijkheden zijn. Heb je misschien sowieso je twijfels bij het geven van botjes? Vind je dat sowieso eigenlijk eng?
Gebruikersavatar
Door sylvia
#297157
Het lijkt me eerder dat er misschien bij jou in de buurt iets heerst of dat er ergens op de route van het uitlaten een besmettingsbron is van deze infectie, zijn er meerdere honden in de buurt die dit hebben gehad? of hebben je honden soms de kans gekregen iets uit je keukenkastjes op te vreten wat giftig is , of minstens kan zorgen voor een ernstige reactie van de maag en darmen
Laatst gewijzigd door sylvia op wo 06 apr 2005, 11:23, 1 keer totaal gewijzigd.
Door isabelle
#297161
Nee ik heb het nooit eng gevonden en stond er altijd achter....Ik bedoel ik geef ze nu ook nog steeds botten, maar ik sta er nu veel meer bij stil. Ik denk dat ik het vervolg gewoon eerst echt de groente ga geven en pas hierna de botten. ALs ik alles in 1 bak kieper dan eten ze eerst de botten en hierna de groente. Het zal wel weinig uitmaken denk ik maar toch!
Ik ben in ieder geval blij dat ik dit hier eventjes neer kan zetten want als ik het tegen andere zeg krijg je meeen de opmerking'nu ga je zeker meteen weer over op brok'of, was je maar nooit aan die botten begonnen he!. Af en toe word je er een beetje moe van.
Door Lizzy
#297162
isabelle schreef: Nee ik heb het nooit eng gevonden en stond er altijd achter....Ik bedoel ik geef ze nu ook nog steeds botten, maar ik sta er nu veel meer bij stil. Ik denk dat ik het vervolg gewoon eerst echt de groente ga geven en pas hierna de botten. ALs ik alles in 1 bak kieper dan eten ze eerst de botten en hierna de groente. Het zal wel weinig uitmaken denk ik maar toch!
Ik ben in ieder geval blij dat ik dit hier eventjes neer kan zetten want als ik het tegen andere zeg krijg je meeen de opmerking'nu ga je zeker meteen weer over op brok'of, was je maar nooit aan die botten begonnen he!. Af en toe word je er een beetje moe van.
Ja, daar word je zeker moe van.... Maar wat dacht je dat de oorzaak kon zijn? Bacterieen in de kip of de botten zelf? Als je het geven van botten eng vindt, dan heb je namelijk altijd nog de mogelijkheid om ze (misschien tijdelijk) te malen.
Door isabelle
#297167
sylvia schreef: Het lijkt me eerder dat er misschien bij jou in de buurt iets heerst of dat er ergens op de route van het uitlaten een besmettingsbron is van deze infectie, zijn er meerdere honden in de buurt die dit hebben gehad? of hebben je honden soms de kans gekregen iets uit je keukenkastjes op te vreten wat giftig is , of minstens kan zorgen voor een ernstige reactie van de maag en darmen

Zover ik weet niet en ja misschien heerst er wat. Mijn andere drie honden hebben nog niks gehad. Ik liet ze al op een andere plek uit nadat mijn 2 zo ziek waren geweest want je weet maar nooit.
Door isabelle
#297171
Lizzy schreef: Ja, daar word je zeker moe van.... Maar wat dacht je dat de oorzaak kon zijn? Bacterieen in de kip of de botten zelf? Als je het geven van botten eng vindt, dan heb je namelijk altijd nog de mogelijkheid om ze (misschien tijdelijk) te malen.
Ja aan zoiets dacht ik eventueel. Ik weet dat er tig andere mogelijkheden de oorzaak kunnen zijn en dat deze ongetwijfeld veel realistischer zullen zijn. Deze topic heeft mij ook al weer wat geholpen om alles weer een beetje in perspectief te zien.
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door