Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door Ohana
#284185
Hoi ik ben Marieta en ben 23 jaar en ben in het trotse bezit van een bijna 1 jarige duitse dog. Alleen ze heeft dus een voedsel allergie. Nu heb ik dus brokken van de dierenarts, konijn rijst. Maar ik hoor zoveel dingen van mensen die ze dus barf geven die er helemaal van weg zijn, maar ik hoor ook weer heel veel mensen die er tegen zijn omdat het niet goed zou zijn. Nu is mijn vraag wie hier van de mensen hebben een hond met een allergie die na barf wel gezond zijn ofja wat kun je gezond noemen. En wat kost het als je barf wil voeren? Waar kun je het krijgen?

In ieder geval bedankt alvast en ik hoop dat julie me er genoeg informatie over kunnen geven. Als er nog vragen zijn dan hoor ik het wel.

Groetjes Marieta
Door jeanne
#284205
Hoi Marieta,

ook ik had een hond die een voedselintolerantie had, ze kon niet tegen granen. Tja, dan is de keuze niet moeilijk, want in alle brokken zitten granen.
Ik heb ze dus meteen op vers gezet, en ik kreeg een hele andere hond terug, vrolijk blij, zonder jeuk en zonder stank!
Gebruikersavatar
Door sylvia
#284217
Ik denk dat je een paar dingen door elkaar haalt . BARF is een afkorting voor Biological Apropriate Raw Food en staat voor het zelf samenstellen van de voeding voor je hond / kat.
Waar je het kunt kopen is dus overal waar ze vlees en groenten verkopen.
Daarintegen heb je ook komplete versvoeders, dit zijn komplete kant en klaar rauwe vleesvoeders. Die zijn er in verschillenden merken.
In de bibliotheek staan 2 topics voor beginners, de één is voor beginners kvv (kompleet versvoer)
en de ander is voor beginners BARF

Voedingsallergieen worden trouwens 9 van de 10 keer veroorzaakt door de granen in de brok dus dan is vers altijd de juiste stap.
Door Ohana
#284223
ik heb net naar een adrs in beek en donk gebeld. Die had het over Duck en energique. Wat is volgens jullie het beste?

Groetjes Marieta
Door Francisca
#284228
Het beste is dat waar je hond het goed op doet, dus dat zou je dan moeten uitproberen. :D
Verder zijn Duck en Energique allebei goed, volgens mij.
Door gonny
#284233
hoi welkom...ik ben heel nieuwsgierig naar je hond... 8)
bijna 1 jaar.....is Boris van mij nml ook!! :D
en gewoon even hier lezen en vragen stellen, dan komt het vanzelf goed!! ;)
Door Ohana
#284235
Ja ik zit een beetje te twijfelen. Ik wil namelijk iet dat mijn hond weer overal last van gaat krijgen van jeuk enzio. De man van die dierenwinkel zei dat ze het 3 weken dan vers vlees zouden krijgen en als ze daarna overgingen op een goede brok dat de allergie dan meestal wel weg zou zijn. Maar als ze het er goed op zou doen dan blijf ik dat natuurlijk geven of is dat dan ook weer niet goed?
En hoe denken dierenartsen erover? Ik wilde misschien even overleggen met mijn dierenarts. Of zijn die daar weer opt egen?

Groetjes Marieta
Gebruikersavatar
Door sylvia
#284259
Als hij een voedingsallergie heeft dan is het vaak op de granen, dan zou ik een kvv nemen met zo min mogelijk graan. Duck heeft het hoogste graan gehalte (nog steeds niet in vergelijk met brokken maar toch)
Kun je bij jou in de buurt niet aan carnibest of bibi komen?
Door jeanne
#284263
uuuuuuuh dierenartsen verkopen natuurlijk graag hun speciale brokjes aan de klanten :-\
dus ik denk dat ik het antwoord al weet.

ze komen echt niets tekort, als ze alleen vers eten, beter nog, het is juist veel gezonder!
want zeg nu zelf, wat is nu gezonder:
iedere dag een kant en klaar maaltijd uit de magnetron?
of iedere dag vers eten op je bord?
En brok is niets anders dan een leuk verpakte vitaminepil voor de hond.
Door Laura2004
#284264
Een dierenarts is geen voedings deskundige, dus het lijkt me niet nodig om daarmee te overleggen en die zal je ook vaak brokken aanraden, want daar verdient hij/zij zijn geld mee.
Door Laura2004
#284265
jeanne schreef: uuuuuuuh dierenartsen verkopen natuurlijk graag hun speciale brokjes aan de klanten :-\
dus ik denk dat ik het antwoord al weet.
Oeps, jij was eerder!
Door Lizzy
#284267
Ohana schreef: Hoi ik ben Marieta en ben 23 jaar en ben in het trotse bezit van een bijna 1 jarige duitse dog. Alleen ze heeft dus een voedsel allergie. Nu heb ik dus brokken van de dierenarts, konijn rijst. Maar ik hoor zoveel dingen van mensen die ze dus barf geven die er helemaal van weg zijn, maar ik hoor ook weer heel veel mensen die er tegen zijn omdat het niet goed zou zijn. Nu is mijn vraag wie hier van de mensen hebben een hond met een allergie die na barf wel gezond zijn ofja wat kun je gezond noemen. En wat kost het als je barf wil voeren? Waar kun je het krijgen?

In ieder geval bedankt alvast en ik hoop dat julie me er genoeg informatie over kunnen geven. Als er nog vragen zijn dan hoor ik het wel.

Groetjes Marieta
Hoi Marieta, welkom op Barfplaats! Hoe is duidelijk geworden/bekend geworden dat jouw dog allergisch is voor voer? En waar is ze dan precies allergisch voor? Graan? Een specifiek vleessoort?

Die man uit de dierenwinkel die kletst. Als een hond allergisch is, is ie allergisch en dat is niet even over met drie weekjes versvlees. En helaas nee, een dierenarts is geen voedingsspecialist, dus als ik eerlijk ben denk ik dat het zinloos is om met je dierenarts hierover te spreken. De gemiddelde dierenarts verkoopt graag zijn 'anti allergische brokjes'. Tenzij je een pro-vers dierenarts hebt natuurlijk! Die bestaan ook. Gelukkig. Niet veel, maar ze zijn er wel.

Maar goed, wat dus belangrijk is om te weten is waar jouw hond allergisch voor is. Dat maakt het een stuk gemakkelijker om te beslissing wel versvlees geschikt voor haar zou zijn.

Groetjes, Lizzy
Laatst gewijzigd door Lizzy op vr 18 mar 2005, 20:23, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Ohana
#284284
Dan zou ik dus een test moeten doen eigenlijk. Nou moet ik zeggen mijn dierenarts heeft haar neit de brokken aangesmeerd. Hij zei tegen mij kom ze halen als je het niet te duur vind. Ik denk dat hij wle eerlijk tegen me is. Ik ken hem nog van tpoen ik een opleiding dierenverzorging deed. Ja, ik heb een klein streepje voor bij hem. Laat ik het zo maar zeggen.

Maar de reden dat hij het dacht was dus, omdat ze rood tussen de tenen was en dr oren dr kin zat onder de blaasjes (die heeft ze nu terug na een maandverbandje opgegeten te hebben) eehm veel poepen geen vaste drollen last van de anaalklieren. Met deze brokken is het wel veel minder gewroden maar ik ben nog maar 4 weken bezig. Tussen dr tenen is het al niet meer rood. Maar dr bek wil maar niet ophouden. Die blaasjes blijven komen. Nu weer. Dit was een reactie op dat maandverbandje want daar heeft ze edchte reacties op gekregen. eeh op lams rijst werd het er niet beter op moet ik zeggen. Daar had ze alleen maar meer last van. Dus van Duck raadde die man me lam rijst aan, maar dat was ik al niet van plan omdat ze op de brokken al slecht reageerde. Maar ik wil mn meid van die jeuk en die dingen af krijgen. Ze zit gewoon niet lekker in dr vel volgens mij. Ik zal eens kijk voor carnivbest hier in de buurt.
Door Ohana
#284286
Ik heb net gekeken er zit hie rin Veghel een carnibest verkooppunt. Nu moet ik eigenlijk nog weten wat het beste is. Maar ook in Duck en energique en carnbest zit toch geen graan? Teminste dat werd mij verteld, omdat het vers vlees is.

Groetjes Marieta
Gebruikersavatar
Door Sanyo
#284288
Mijn hond poepte ook veel, vaak en zacht, en ze liet ontzettende stinkwinden. Ik heb ook hypoallergene brokken van de dierenarts geprobeert. Hielp niet echt. Ik ben toen Carnibest eend/rijst gaan voeren.(hypoallergeen vers voer) Na 1 dag was de ontlasting al compact en slechts 2 x per dag. Ik hoef er 's nachts niet meer uit, omdat ze zo ontzettend nodig moet poepen.

We zijn nu 6 weken verder. Ze krijgt nu ook de andere varianten van Carnibest en in het weekend stel ik zelf samen. En het gaat super! Ze begint nu zelfs wat ondervacht te krijgen, die was kompleet weg: één windvlaagje en je zag haar huid al.
Ik zou dus zeker gaan proberen om je hond vers voer te geven!

Marjolein.
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door