Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

Door Mowgli
#3180032
Husse met je neus ertussen, een speklapje en griesmeelpudding met kersensaus. Tot zoverre de Nederlandse week, morgen eet ik een broodje in de trein en vanaf zondag moet ik weer zelf koken :-\ :'(
Door BusKay
#3180033
Mowgli schreef:Husse met je neus ertussen, een speklapje en griesmeelpudding met kersensaus. Tot zoverre de Nederlandse week, morgen eet ik een broodje in de trein en vanaf zondag moet ik weer zelf koken :-\ :'(
Recept??
Door Mowgli
#3180034
BusKay schreef:Recept??
aardappels en winterpenen schillen, in stukken snijden en samen koken, uien in stukken snijden en fruiten in een koekenpan. Aardappels en wortels afgieten als deze gaar zijn en fijn stampen, gefruite uien erbij en nog even stampen :biggrin2: Zelf doe ik er altijd nog een scheut melk doorheen, zodat het niet zo droog is, maar mijn ouders doen dit niet.
Door BusKay
#3180044
Mowgli schreef:aardappels en winterpenen schillen, in stukken snijden en samen koken, uien in stukken snijden en fruiten in een koekenpan. Aardappels en wortels afgieten als deze gaar zijn en fijn stampen, gefruite uien erbij en nog even stampen :biggrin2: Zelf doe ik er altijd nog een scheut melk doorheen, zodat het niet zo droog is, maar mijn ouders doen dit niet.
Hutspot bedoel je dus... :biggrin2: :biggrin2:

Husse kende ik nl. niet...
Door MillyMol
#3180090
Biologische eendenborst op een bedje van gemengde sla en overgoten met een marinade gemaakt van olijfolie, geraspte knoflook, een sjalotje, een verkruimeld gedroogd rood pepertje en balsamico azijn. De tomaatjes gehalveerd en daarin gemarineerd. De salade is opgeleukt met plakjes pittige groene olijven van de Turkse supermarkt en zongedroogde tomaatjes.
De eendenborst is eerst op de huid gebakken in de pan, dan een paar minuten op de andere kant en tenslotte nog een paar minuutjes de oven ingegaan. Daarna bestrooien met beetje peper en evt. wat zout (laatste hoeft niet per se), even laten rusten, dan in heel dunnen plakjes snijden en op de salade draperen. Daarna overgieten met de marinade en een lepeltje van het bakvet. Zelf gebakken boeren bruinbrood erbij.

Mjammie :D
Door Lizzy
#3180161
MillyMol schreef:Biologische eendenborst op een bedje van gemengde sla en overgoten met een marinade gemaakt van olijfolie, geraspte knoflook, een sjalotje, een verkruimeld gedroogd rood pepertje en balsamico azijn. De tomaatjes gehalveerd en daarin gemarineerd. De salade is opgeleukt met plakjes pittige groene olijven van de Turkse supermarkt en zongedroogde tomaatjes.
De eendenborst is eerst op de huid gebakken in de pan, dan een paar minuten op de andere kant en tenslotte nog een paar minuutjes de oven ingegaan. Daarna bestrooien met beetje peper en evt. wat zout (laatste hoeft niet per se), even laten rusten, dan in heel dunnen plakjes snijden en op de salade draperen. Daarna overgieten met de marinade en een lepeltje van het bakvet. Zelf gebakken boeren bruinbrood erbij.

Mjammie :D
MillyOliverMol! :biggrin2:
Door Lizzy
#3180162
Ik heb nu bieten in de oven staan. En daar gooi ik straks aardappel, zoete aardappel, pompoen en venkel bij (olijfolie, zout en knoflook erover). En dat eten we dan met slaai en feta kaas.
 Terug naar “Bar-plaats”

Barfplaats wordt gesponsord door