Ik ga eerdaags ook maar eens tomaten drogen en dan wil ik ze in de olijfolie/zonnebloemolie doen.
Heeft iemand misschien nog een goed recept ?
Moderator: Lizzy
Nitus schreef: Alles heeft zo'n 11 uur op 70 graden staan te drogen (7 plateau's)Is dat niet te hoog?
Esther H schreef: Hallo,Volgens mij mag hij niet warmer dan 50 graden
Ik heb er nog geen besteld maar dat gaat binnekort wel gebeuren.
Tot dan wil ik het in de oven gaan doen.
Moet je de oven dan ook op 50 of m laten worden en hoe zit het met een hete lucht oven??
gegroet esther 8)
Netty schreef: ik wil gaan drogen buiten in de zon, ik heb al een constructie bedacht met een net of als het niet afdoende is, een panty spannen over een schaal, en dan in de zon......kijken of het lukt 8)Wat voor zon?
Ine schreef: De zon in Maleisië!Ahhhhhh...ik dacht al...zon?? waar??![]()
tieneke schreef: Is dat niet te hoog?Bedoel je de temperatuur...? Dacht 't niet, er is niets verbrand en alles is lekker droog.
hellenbanjerbo schreef: ik zet hem ook op de hoogste stand 70 graden. en dan duurt het nog een uur of 10. is die hogere temperatuur misschien zonde van de voedingstoffen? long zou dan wel hoger kunnen want daar zit toch zo goed als niks in aan voedingsstoffen toch?De meeste mensen zetten de(Rommelsbacher)-droger op 50 graden...kwaad zal het niet kunnen denk ik.
Malamoods schreef: Het ging wel wat lastig van de roosters af. Komt dat omdat het lever is (dat voelt wat plakkerig)? Of is dat bij elk vleestype zo? Of heb ik ze te kort gedroogd? Nou ja, Ikijok geniet en dan doe ik dat ook! Ben reuze blij met het apparaat en ga binnenkort nog meer drogern....Mijn overn staat op dit moment ook aan, om leverstukjes te drogen.
Rachel.
roefus schreef: Mijn overn staat op dit moment ook aan, om leverstukjes te drogen.Dat gaat in een droogmachine niet
Ik leg een stuk bakpapier op de roosters, dan haal je het er makkelijk af.