Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door Femke
#9932
Hallo allemaal,

Daarnet met Sunday naar de dierenarts geweest, hij liep ineens heel erg mank en kon bijna niet in de benen komen als hij gelegen had.
Ze heeft verschillende tests met hem gedaan en ze denkt dat hij een zwelling heeft tussen zijn derde en vierde lendewervel. Hij heeft een injectie gekregen en voor 5 dagen medicatie (ik moet even kijken hoe het heet, kom ik straks op terug), als het na 7 dagen niet over is moet ik terugkomen want dan kan het spondylose of misschien een hernia zijn.
Verder moet ik iedere dag de reflexen van zijn achterpoten controleren, van zijn linkerachterpoot was niet zo goed.
Verder mag hij geen trappen lopen (we wonen 3 hoog =6 trappen  :o :o :o :o :o :o dus gaat hij uit logeren. En.............Sunday heeft voor het eerst in zijn leven overgewicht (2,5 kilo) dus ik denk dat zijn spijsverteringsstelsel de overgang van brok naar vers nu verwerkt heeft!!!)

Alleen.....nu moet moet 5 nachtjes zonder mijn hond (UITERAARD wel iedere avond op visite) hoe overleef ik dat?!?!?!?!?!

Femke
Groeten Femke
Laatst gewijzigd door Femke op wo 17 sep 2003, 18:15, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Femke
#9933
Da's waar, El. Ik hoop nu alleen dat het over gaat anders is er iets ernstigers aan de hand................
Door Anna
#9936
Ik hoop dat Sunday snel weer de oude is!!
Inderdaad heel veel nare berichten hier de laatste tijd...  Echt niet normaal meer.
Veel sterkte, Femke!!

Groetjes,

Anna.
Door Femke
#9937
Sunday lijkt momenteel goed te pas, maar heeft natuurlijk een flinke shot pijnstiller gehad vanavond. Toen ik vanmiddag met hem naar de DA ging kon hij niet eens overeind komen!!! Nu weet ik uit eigen ervaring (heb een "vervelende" tussenwervelschijf tussen L4 en L5) dat als je eenmaal op gang bent het meestal wel weer gaat. Ik zit nu bij mijn vriendin waar Sunday de komende dagen blijft (zij woont in een eengezinswoning, ik op een flat) moed te verzamelen om zonder hond naar huis te gaan (boehoehoeeee....... :'( :'( :'()
Ben bang dat het morgenvroeg weer mis is, als hij de hele nacht heeft gelegen en een tijd geen pijnstiller heeft gehad.

Weet iemand hoe zo'n zwelling kan ontstaan? Volgens de DA kan het er zomaar "erin schieten" maar Sunday heeft niets geks gedaan vandaag, vanmorgen buiten zelfs nog heel erg gespeeld met Bowie.

Nou jullie horen wel hoe mijn nacht zonder mijn Sunday verlopen is (waarschijnlijk zwaar beroerd, kan ik nu alvast vertellen.)

Bedankt voor jullie lieve reacties.

Oh ja de medicijnen heten Cortaphen Forte, 2 keer daags 2 tabletten (staat geen hoeveelheid werkzame stof ofzo bij)

Groeten Femke
Laatst gewijzigd door Femke op do 18 sep 2003, 00:58, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Femke
#9938
Nog even gespeurd op Internet, en dit gevonden. Tis helaas allemaal abacadabra voor mij (spit nog wel ff verder)

Cortaphen bevat per dragee:
80 mg phenylbutazon
0,25 mg dexamethason en
87,5 mg ascorbinezuur.
Door Paul_Barte
#9939
Nog even gespeurd op Internet, en dit gevonden. Tis helaas allemaal abacadabra voor mij (spit nog wel ff verder)

Cortaphen bevat per dragee:
80 mg phenylbutazon
0,25 mg dexamethason en
87,5 mg ascorbinezuur.
Cortaphen Forte
Combinatiepreparaat van een niet-steroide ontstekingremmer (fenylbutazon) en een steroide ontstekingremmer dexamethason).
Indicaties: met pijn en/of ontsteking gepaard gaande problemen van het bewegingsapparaat
Contra-indicaties:
Bijwerkingen: maag/darmulcera, vermindering weerstand, maskering van infecties, bijniersuppressie, spier-en huidatrofie, vertraging wondgenezing, osteoporose, kans op diabetes mellitus, polyurie, polydipsie, polyfagie.

En dat ascorbinezuur is gewoon Vitamine C (de zure variant).
Door Femke
#9940
>>maag/darmulcera, vermindering weerstand, maskering van infecties, bijniersuppressie, spier-en huidatrofie, vertraging wondgenezing, osteoporose, kans op diabetes mellitus, polyurie, polydipsie, polyfagie.<<

Tssssjonge als je dit leest zou je haast alweer stoppen met toedienen, maar je hond laten kreperen van de pijn is ook geen optie (voor mij althans)

Is het wat om hem naast die pillen echinaforce te geven om zijn weerstand wat te vergroten?
En de buurvrouw wil hem Reiki geven, maar dan moeten we Sunday eerst die 6 trappen op sjouwen, en of dat zo goed is voor zijn rug?
Ik hoop maar dat het gauw over is, want voor het eerst weet ik wat die hond ongeveer moet voelen.
Was niet easy om hem net bij mijn vriendin te laten maar hij is in goede handen en ik ben gewoon een sentimentele muts af en toe.
Ik wil expres nog geen verhalen lezen over spondylose en hernia, anders doe ik de komende week helemaal geen oog meer dicht.........

 
Door Jolly
#9942
Meid meid, dit is nummer tig alweer met klachten. Ik wens je heel veel sterkte toe en hoe is je nacht gegaan?

Mensen nou geen zieke hondjes meer krijgen he, ik doe de hele tijd  :'(  :'( en Peter vraagt zich af wat hij nou weer verkeerd heeft gedaan.
Gebruikersavatar
Door Hitam
#9943
Hoi Femke,
Zo´n zwelling van de tussenwervelschijven komt vaak door een scheve stand van de wervels. Daardoor komt de tussenwervelschijf onder druk te staan en gaat hij zwellen. De dexamethason in de Cortaphen is om de zwelling te verminderen en de phenylbutazon is een pijnstiller.
Ik weet ook heel goed hoe het voelt want ik heb een wervel die permanent scheef staat omdat ie vergroeid is.

Wat belangrijk is om ervoor te zorgen dat de wervels weer rechtgezet worden. Dat kan een chiropractor of orthomanueel therapeut. Zoek er wel een die ervaring heeft met dieren!
Het probleem blijft anders terugkomen.

Dingen die op dit moment kunnen helpen: MSM helpt tegen zwelling en pijn, homeopathische middelen, eventueel kun je het combinatiepreparaat Herniavetsem gebruiken, maar beter is het een middel te zoeken wat speciaal bij jouw hond past en acupunctuur. Acupunctuur kan de pijn verminderen en na een aantal behandelingen zelfs de wervels weer rechtzetten.
Door Femke
#9944
Hey Tannetje, goed je te zien. Lees niet zoveel op barf door drukte de laatste tijd én omdat ik, op de momenten dat ik wél thuis ben, beroerd ben van de rugpijn  ;D ;D. Ik wist dus niet dat jij je ook aangemeld had (erelid toch?!?!)

De nacht is goed gegaan, astrid zei dat Sunday vanmorgen meteen in de benen kwam toen ze beneden was, en zelfs tegen haar op sprong!! Hij lijkt nergens last van te hebben, ben vanmiddag en vanavond de hele tijd bij haar geweest maar ik merk niks aan Sunday. Heb de medicatie vanavond pas later op de avond gegeven maar zelfs toen ging hij soepel zitten en weer staan. Ook ontlasten lijkt geen probleem te zijn (terwijl dat juist een heel vervelend punt moet zijn voor hem)
Kan het iets van heel tijdelijke aard geweest zijn? Ik had nl verwacht dat hij, vooral na de nacht, wel moeilijk zou bewegen maar het gaat hartstikke soepel. Morgen de DA bellen om te vragen of ik evt mag stoppen met medicatie als het morgen nog zo goed gaat.

Mocht het weer slechter gaan of terugkomen ga ik zeker naar een homeopatisch DA én evt chiropractor. Ik loop zelf nu al 8 jaar te klungelen (ben nu 22 dus was er heel vroeg bij) en weet uit ervaring dat pijnstillers uiteindelijk alleen maar een negatieve uitwerking hebben (omdat de pijn een signaal is, en dat signaal ga je onderdrukken). Daarnaast heb ik er een verrekte gevoelige maag aan overgehouden.

Bedankt allemaal voor jullie tips, medeleven en lieve reacties, ik houd jullie wederom op de hoogte.

Femke

PS: naar huis gaan zonder Sunday is nog steeds niet leuk  :'( :'( :'( :'(
Door avalon
#9945
Angie heeft het ook ooit gehad dat ze ineens niet meer goed overeind kon en kreupel liep. Ze heeft toen een spuitje gekregen (ontstekingsremmer) en een paar dagen rymadil tegen de pijn. Wij weten nu alleen nog niet wat het is geweest, maar wat dat betreft gaat het wel weer goed met haar. Wij gaan nog wel een keer hd fotos laten maken, dit omdat wij behendigheid met haar doen.

Sterkte met je hond, dat hij maar gauw weer beter mag zijn. :-*
Door Femke
#9946
Nou, Sunday is weer thuis. Ik heb vrijdag de DA gebeld en gezegd dat het heel goed leek te gaan, gevraagd of ik al mocht stoppen met de pijnstillers. Dat mocht, en dan moest ik het 24 uur aankijken, had hij geen pijn meer dan mocht hij mee naar huis (nog wel ernstig uitkijken met trappenlopen).
Vanaf gisterochtend had hij geen pijnstillers meer gehad en toen het vanmiddag nog steeds goed ging eb ik hem meegenomen naar huis.
En het lijkt nog steeds goed te gaan, ik houd hem met argusogen in de gaten hoor!

Is het misschien wat om wat vaker met hem te gaan fietsen? Misschien maakt het zijn spieren in zijn rug sterker. Zelf zwem ik 3 keer per week omdat ik last van mijn rug heb en het helpt mij echt goed.
Ik fiets nu 1 à 2 keer per week met hem, zowiezo 1 keer naar training en verder neem ik hem vaak mee naar vrienden ofzo.

Nogmaals bedankt voor alles, ik ben zo blij dat het nu gewoon GOED met hem gaat!!
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door