Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door ine
#9326
Nog een half uurtje meis, dan is Brutus weer bij je!! ;)
Zou het bobbeltje dan toch meevallen? Ik duim voor je!
Ook ik ben benieuwd naar de uitslag van de foto's!!
Door Lizzy
#9327
Lieve mensen! MIJN BRUTIE IS WEER THUIS!! YES!!

Hij heeft een grote jaap aan zijn poot en wil er alsmaar aan bijten en likken...! Hij heeft ontzettende honger en heeft al een kip-fileetje achter zijn kiezen en hij wil MEER!

Goed, de uitslag: mijn dierenarts heeft de bobbeltjes zelf ook bekeken en hij denkt dat het niet kwaadaardig zal zijn. Het lag mooi ingekapseld, maar voor de zekerheid heeft hij het toch ruim weggehaald. We moeten DRIE weken op de uitslag wachten! Lang he?! Maar goed, als de dierenarts zegt dat het waarschijnlijk goed is, dan vertrouw ik daar maar op....

Zijn rug/heupen: het goede nieuws is: hij heeft geen spondylose of artrose. Zijn heupen zien er zeer goed uit. Het slechte nieuws is: de holte in zijn ruggegraat (richting de staart) is vernauwt waardoor de zenuwen niet zoveel ruimte hebben. Wanneer Brutus een verkeerde beweging maakt of iets, dan zwelt de boel daar op en komen er zenuwen klem te liggen. Hoe dit heet, weet ik niet, dat ben ik vergeten te vragen.

Dit kan geopereerd worden. Dat dient gedaan te worden door een specialist. Ze hollen dan die holte uit zodat de zenuwen meer ruimte hebben. Maar, dit is een zeer zware operatie, die niet altijd 100% succesvol is.

Dit probleem wordt vaak gezien bij herders, zei de DA. Geen idee of het erfelijk is. Ook vergeten te vragen... (ik was veel te blij om ons menneke weer te zien!).

Goed, dit probleem kan, met de jaren, erger worden en achterhandslapte en verlammingen veroorzaken. Want, door bijv. botverkalking kan de ruimte nOg krapper worden. Dit moeten we dus zien te voorkomen... Maar hoe?

Ik moet hier dus op gaat studeren, leren, vragen stellen, etc. Wie kan mij helpen een beter beeld hiervan te krijgen?

Groetjes, Lizzy enne: allemaal ontzettend bedankt voor het meeleven! Jullie zijn toppers!  :-*
Door Jolly
#9328
wat een opluchting, wel weer balen van die vernauwing bij zijn staart, maar goed geniet maar eerst weer ff van je ventje
Laatst gewijzigd door Jolly op vr 19 sep 2003, 15:11, 1 keer totaal gewijzigd.
Gebruikersavatar
Door Ivonne
#9329
oke, je bent er nog niet maar je weet nu in ieder geval wat er gaande is en dat is ook al heeeeeel fijn.

Met een beetje mazzel valt de uitslag van de bobbeltjes ook mee gezien de nu toch wel positieve reactie van de DA hierop.

En tja, dat rugverhaal: goed uitzoeken wat de mogelijkheden zijn en niet "zomaar" wat laten doen (hihihi, heb ik hier geleerd) door de DA.

Heel veel succes en geef Brutus ook van mij nog even een lekkere knuf.......
Door ducktails
#9330
Lees nu pas heel de topic, Lizzy.
Wat een toestanden!
Blij dat Brutus weer gezond thuis .
Is het een soort van carpaal tunnel syndroom?
Mensen hebben het vaak in de arm.
Ik heb bij Duck ook recent een bobbeltje tussen zijn tenen laten verwijderen.
Was een ingekapselde cyste.
Ooit heeft er een ontsteking gezeten.
Als Duck een beschadiging aan zijn huid heeft, ontaard het vaak in een bultje.
Ik denk dat het komt omdat hij ouder wordt.
Gr Ria
Door Lizzy
#9331
Verdorie, verdorie......... Brutus heeft vannacht de helft van de hechtingen uit de wond gevroten.....

Voordat jullie gaan slaan:

We hebben een te kleine kap van de dierenarts meegekregen. Eerst paste de kap niet om zijn nek. Met behulp van Sylvia's tips, hebben we de kap om zijn nek gekregen. Maar, de rand van de kap sneed precies in de wond wanneer Brutus zijn kop naar beneden deed. Andere DA geprobeerd te bellen dit weekend, niet gelukt...

We hebben de wond op alle mogelijke manieren verbonden... Zelfs een soort sok met jarretel-gordel voor hem gemaakt...

Aangezien de wond op zijn voorpoot zit, net onder zijn oksel, bleef het verband afzakken (of we het nu ook over zijn rug aanlegde of niet). Goed, Leo heeft vrijdag en zaterdag beneden geslapen, maar vannacht is hij om 04:00 uur naar bed gegaan. Vanmorgen kom ik beneden, ligt het verband aan die hond z'n enkel en de meeste hechtingen zijn pleite....

Vanmiddag moeten we dus terug naar de dierenarts (we hebben om 02:30 uur een afspraak).

Verdorie, ik baal ook echt als een stekker hoor... Maar blijkbaar jeukt de wond zo hard dat hij het verrot MOEST bijten. Hebben jullie verder nog tips? Ja, buiten dat we een grotere kap gaan halen vandaag....

Groetjes, Lizzy
Door ine
#9332
Misschien een héél gemene, maar een snuitje?
Of nog beter een muilkorf?
Het is dan alleen voor de tijden, dat jullie niet bij hem kunnen zijn! Misschien heb je een trimster in de buurt, waarvan je er 1 kunt lenen!!
Ik weet het, het is niet leuk, maar voor z'n eigen bestwil!
Lizzy, wat vervelend allemaal weer!
Héél veel sterkte en laat even horen, hoe het bij de da was!! :-*
Door Eidos
#9333
Jeetje Lizzy, wat balen !!!!!
Ik hoop dat er verder niks beschadigd is en de hechtingen er zo weer ingezet kunnen worden. Wat een dom gedoe dat ze een te kleine kap meegeven zeg !!! Ik hoop dat het allemaal weer snel goedkomt !!!

Sterkte en groetjes barbara
Door desiree
#9334
Hoi Lizzy,
Ben blij dat alles goed is gegaan maar ik lees dat brutus zijn hechtingen er uit haalt.Mijn herder heeft het ook gehad en een kraag was geen optie wat wij hebben gedaan is een oud trainingsjack aan.Voorpoten in de mauwen en de rits op de rug.Werkt perfect.Weet natuurlijk niet waar het precies zit bij brutus maar zou zeggen probeer het eens.
Sterkte Desiree
Door sylvia
#9335
Jeetje Lizzy dat is balen zeg,ik zou ook wel even laten merken dat je niet zo blij bent met die te kleine kap ,dat de behandeling die je nu moet laten doen eigenlijk een gevolg daar van is,sorry maar ik wordt daar een beetje pissig van.De da hier doet altijd een kap tijdens de narcose op ,heeft 2 voordelen 1: de hond wordt er langzaam mee wakker en is gewend aan de kap voor hij helemaal weer rondloopt. 2: de da kan geen te kleine kap meegeven. Nu Kom je dankzij die te kleine kap wel op extra kosten te zitten (buiten de vergrote ontstekingskansen bij Brutus)
Door Leo
#9336
Vast een update van mij;  DA geweest, wond geniet ditmaal, het is niet anders, grotere kap geprobeert, maar is geen optie, hij raakt ervan in paniek en knalt tegen alles op, vooral mijn benen en alles wat er verder in de kamer staat. ( vind dat idee van trainingsjack niet zo slecht! ga ik proberen, dank Desiree!) ik heb nu een oude zeem met een touw om zijn nek hangen, je probeert eens wat nietwaar?  :-/
Door Mister T
#9337
Oh Liz,wat een ellende!!!!!!Ik weet er alles van,van een hond die persé die hechtingen eruit rost!!!!!Hechtingen zijn lichaamvreemd voor een hond en daarbij de jeuk...rukken met die rommel !!!!!!!Helaas ben je hierdoor langer onderweg terwijl dit niet had gehoeven  :-/
Het trainingsjack lijkt mij een goeie oplossing maar ook daar doorheen vreet ie zich naar de hechtingen toe dus mijn advies;slaap voorlopig bij 'm,ik heb ook ruim 5 weken bij Timber moeten slapen,het was niet anders....
En toch met die kap.....ik denk doorzetten,Tim knalde ook overal tegenaan in het begin en voelde zich nu niet direct de kanjer die ie normaal was maar écht het went!!!!!!!!!!Niet zielig doen,ff negeren en het gaat écht!!!!!!Ik heb mezelf er ook overheen moeten zetten en wilde er niet aan maar het is,zoals Ien al zei echt voor zijn eigen bestwil!!!!!!!
Heel veel sterkte meis!!!!!!!!!!!
Door desiree
#9338
Hoi,
Als ketting of als versiering (hahaha).
Mijn hond had een bult en een kraag was ook geen optie.Je moet gewoon ze voorpoten in de mauwen doen(misschien iets oprollen) en dan de rits bovenop dicht ritsen.Hij gaat dan een beetje op een bodybuilder lijken enzo loopt hy dan ook maar eraan zitten lukt niet meer.
Werkte bij mij (hond)perfect en ik hoop dat het bij jou ook lukt.
Groetjes desiree
Door Leo
#9339
terwijl ik een bericht op het forum aan het tikken was, heeft hij kans gezien het touw ( van de zeem ) door te bijten en het verband los te werken, en lag hij er weer aan te knagen, je wil niet geloven hoe stil hij dat doet. Hij heeft nu een soort jack aan, dus ben benieuwd! Ik voel ook wel wat voor een muilkorf, al heeft hij daar ook een schurfthekel aan!!

PS Pam ik heet Leo hoor  ;D
Laatst gewijzigd door Leo op ma 22 sep 2003, 17:37, 1 keer totaal gewijzigd.
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door