Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door Jolly
#9311
joh ff serieus, kan dat echt dan Syl, dat een teef de reu niet wil? Ik dacht altijd dat ze zo(jeetje hoe ga ik dit netjes zeggen)" in de mood" waren dat ze bijna elke reu wel goed vonden, vooral als het baasje dee had uitgezocht. Of ligt dat bij echte fokteven anders dan bij andere teven die op route gaan voor een reu?
Door Anna
#9312
Hey Lizzy,

Ken je deze al?

http://www.kortenoord.com/

Dan "nieuwsartikelen" en dan "Even afwachten of het groeit"

Daar staat dat het verwijderen van een bultje niet altijd onder narcose hoeft te gebeuren.

Groetjes en heeeeeel veeeeeel sterkte,

Anna.
Door Lizzy
#9313
Hoi Anna, ik heb deze gelezen! Dank voor het doorgeven! Helaas is met dit bobbeltje alles mis gegaan wat er mis kon gaan. De eerste dierenarts zei "mmm, kan huidkanker zijn, maar kijk het even aan, of het groter wordt". De tweede arts heeft een biopt genomen. Uitslag biopt klopte niet. Hij vond het bobbeltje niets voorstellen en zei "Ach, laat ooit een keer een nieuw biopt nemen, of als hij ooit onder narcose moet, halen we het weg". Na dit biopt was dit bobbeltje onmiddellijk een stuk groter. De eerste dierenarts vertrouwt het niet en wil het weghalen, onder narcose. We hebben een second opinion gevraagd bij een kanker-specialist en hij vindt het een slecht idee om het onder plaatselijke verdoving weg te halen, omdat het ruim weggenomen moet worden.

En nu maar duimen dat het geen kanker is.. Ik heb weer een foutje gemaakt en gisterenavond in mijn "oncologie-boek voor huisdieren" zitten lezen. DAT had ik beter niet kunnen doen....

Groetjes, Lizzy
Door Anna
#9315
Ik heb weer een foutje gemaakt en gisterenavond in mijn "oncologie-boek voor huisdieren" zitten lezen. DAT had ik beter niet kunnen doen....
Nee, da's inderdaad geen gezellige lectuur en dan ga je natuurlijk meteen het ergste denken.  En paniek helpt eigenlijk nooit...  Wat die narcose betreft: als je voor de duurste narcose kiest, wordt die op dezelfde manier uitgevoerd als bij mensen (voor zover ik heb begrepen), dus dan zijn de risico's dezelfde als bij mensen: heeeeeeel klein!!
Ik denk nog altijd dat een dierenkliniek voor operaties e.d. het professioneelst is, maar als je een heel betrouwbare dierenarts hebt, is het allicht even goed om voor hem te kiezen.  Hij kent Brutus waarschijnlijk ook veel beter.  Hoe is het trouwens nu met Brutus?  Heeft hij nog pijn bij het in de auto springen?  Ik hoop van niet!

Groetjes en een dikke knuffel voor Brutus! :-*

Anna.
Door sylvia
#9316
je hebt ook nog een narcose waar ze een soort anti spuit kunnen geven als ze klaar zijn dan zijn ze direkt weer wakker.Een slaap en wakker spuitje dus.
Door Femke
#9317
Na dit biopt was dit bobbeltje onmiddellijk een stuk groter.
ik heb het gelukkig nog nooit hoeven meemaken, maar het lijkt mij heel moeilijk om te moeten beslissen of ik een bultje moet laten weghalen bij Sunday. Hoe vaak hoor je niet dat een hond heeeeel lang met een bultje rondloopt, gaat gewoon goed, en als er een keer in gesneden is dan wordt het onrustig en komen er steeds meer bij. Nogmaals, ik heb dit nog nooit zelf meegemaakt (wel op afstand) en me hier nog niet in verdiept hoor maar tis een beetje onderbuikgevoel van mij.

Lizzy ik denk dat jouw Bruut 1 gigantisch voordeel heeft ten opzichte van 99,8% van de overige honden in Nederland en dat is dat hij een gigiantisch goede weerstand en eeen goed gestel moet hebben, omdat er zo ontzettend goed voor hem gezorgd wordt.

Suc6 en kop op hoor!!

Femke
Door luca
#9318
Lizzy, veel sterkte en een dikke knuf aan Brutus. Toen onze terrier Maily onder narcose moest ( verwijderen van een gezwelletje, gelukkig goedaardig) kreeg ze ook een inspuiting om vlugger te ontwaken. Ze mocht niet te lang onder narcose blijven in verband met haar hartproblemen. Dus indien nodig, kan men de narcose vlugger ongedaan maken. Liefs, Luca en de woefz
Ook in Belgie duimen we voor jou en Brutus!
Gebruikersavatar
Door Hitam
#9319
Hoi  Lizzy,

Echt balen, ik leef met je mee.

Als er rugproblemen zijn, denk aan chiropractie!

Voor ontgiften na de anaesthesie: als er alleen maar anaesthesie is geweest, zonder operatie: Mariadistel, Solidago of Taraxacum.
Als er wel een wond is: arnica erbij, of traumeel.

Houd je ons op de hoogte?

Sterkte, Tannetje
Door ester
#9320
Lizzy,

sterkte hoor! Ik leef ontzettend met je mee, ik brand een kaarje voor je, die staat naast die van barbara. :-*
Door Lizzy
#9321
Hallo lieve mensen, even een update van Lizzy over Brutus:

Vanmorgen heeft Leo onze Brutus naar de dierenarts gebracht. Ik ben niet meegegaan omdat ik een compleet nerveus wrak ben en ik geen spanning aan hem wilde over brengen. Om 09:15 uur heeft onze dierenarts hem onder narcose gebracht. Hij ging onder zijl, maar begon vervolgens tegen zijn narcose te knokken. Leo was erg blij dat ik daar niet bij was, want dat was een vervelend gezicht en waarschijnlijk zou bij mij de paniek uitgebroken zijn, hetgeen Brutie (en de dierenarts) niet kan gebruiken.

De dierenarts heeft de huid geschoren en vond dat de bobbeltjes nu iets anders voelde. Ze zaten toch iets losser in de huid dan in eerste instantie gedacht.

Om 10:30 uur heeft Leo naar de kliniek gebeld en daar kreeg hij te horen dat Brutus uit de narcose was en lag te doezelen. We mochten hem niet eerder komen halen want hij ligt er rustig bij.

Om 13:00 uur mogen we hem gaan halen. Ik zit hier de minuten af te tellen en ik zou blij zijn als ik mijn ventje weer in mijn armen kan sluiten! Ik hoop dat we om 13:00 uur meer over de foto's te horen krijgen.

Groetjes, Lizzy
Door Eidos
#9322
Jeej Lizzy,

Ik leef met je mee hoor... onzekerheid en spanning is verschrikkelijk!!! Ik hoop dat Alles goed is, en brutus een Heel oud woefie word zonder problemen !!!

Sterkte en ik leef met je mee !
Laat ons asjeblieft even weten hoe het verder gaat en wat de uitslag van de foto's is ???

Liefs barbara
Door Red_Hunter
#9324
Ik weet precies hoe je je voelt, ik kon ook bijna niet wachten tot het 13.00 uur was. Mijn vriend heeft me naar buiten gestuurd, ga jij maar even met Flynn wandelen dan gaat de tijd wat harder. En ja dat had zeker geholpen de tijd was toen zo om, maar ik liep wel buiten met een kriebelbuik hoor.
Sterkte en laat de uitslag horen

Trudie
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door