Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door dunja
#882963
Hallo,

Ik heb mijn beiden teven op kvv en barf staan. 1 maaltijd kvv en 1 maaltijd barf. Nu wordt mijn teef eind dez maand begin volgende maand gedekt. Heb alle artikelen over zwangere teven,afspenen enz gelezen, maar heb toch nog wat vraagjes. In een "paar highlights" staat de eerste weken matig met lever, eind vd zwangerschap vooral wel lever enz. Maar wat zijn de "eerste weken"en wat zijn de "laatste weken" vanaf welke dag ga ik of het een of het ander doen?

Dan nog een vraag over allerlei homeopatische middelen. Op de pagina van spat staan allerlei homeopatische middeltjes voor de teef bij zwangerschap en na de geboorte. Ik zie door de bomen het bos niet meer, bij alles denk ik "oh ja, dat klinkt wel goed."  Welke middeltjes hebben jullie in huis en waarvoor?

nog een vraagje over geitenmelk, Lizzy gaf aan dat zij dit gaf, in combinatie met rauwe honing. dit wil ik ook wel gaan doen. Maar kan je die melk dan invriezen ofzo, zodat je niet elke dag op en neer hoeft te crossen om die melk te gaan halen.

alvast bedankt.
Gebruikersavatar
Door Lizzy
#882965
http://www.barfplaats.nl/forum/index.ph ... 164.0.html

In het bovenstaande stukje dat ik geschreven heb (staat in de barfplaats bieb) staat het niet vaag beschreven. Daar staat het aantal weken vermeld:

"De eerste 2 weken van de zwangerschap moet je de teef geen levertraanolie voeren. Dit bevat teveel vitamine A en kan gevaarlijk zijn voor de foetussen in deze periode. Wees in de eerste 2 weken van de zwangerschap dus ook matig met lever (en voer het niet meer dan 2% a 3% van het totaal aan voeding). Maar, aan het eind van de zwangerschap en na de bevalling moet je vooral wel lever en vette vis en eieren en zuivel voeren. Doe je dat niet, vergroot je de kans op eclampsie. Lust je hond geen lever en vette vis en eieren en zuivel: voer dan levertraanolie".

"Tegen het eind van de zwangerschap heeft een teef ook koolhydraten nodig. Dit is om ervoor te zorgen dat de teef niet een te lage bloedsuikerspiegel krijgt. De laatste 2 tot 3 weken van de zwangerschap geef je ongeveer 15% a 20% van het totaal aan voeding aan koolhydraatrijke voedingsstoffen (zoals geweekte havermoutvlokken, zoete aardappel, bruine rijst, bruin brood, pompoen, etc)".

Ik heb zelf geen nest gefokt maar als ik dat in de toekomst ga doen: dan krijgt mijn hond absoluut framboosblad. Verder zou ik persoonlijk niks geven.

Geitenmelk zou ik niet invriezen. Volgens mij wordt de melk er kwalitatief niet beter op. Maar, je hoeft ook niet elke dag melk te gaan halen want in de koelkast is het een flink aantal dagen houdbaar, gelukkig!
Door Hanny
#883131
Ik heb alleen Uterovetsem in huis en dat wordt ook gegeven.  Passiflora voor mezelf om niet snauwerig naar de andere hionden te worden, als ik te moe ben en een flesje Bach rescue, maar dat is er altijd wel.
De teven hebben tot nu toe altijd voldoende melk, het zijn jonge meiden, goed gezond en wij doen niet aan extra, wel meer van het gewone. Bevalt prima. Toen ik zelf kinderen kreeg en mijn dochters nu, staat er ook geen medicijnkast vol met weet ik veel wat.
Het geitenmelk verhaal doet bij mij de rillingen over de rug lopen. Ik ben heel blij, als de teven niet al te dun poepen, de eerste dagen.
Lang geleden heb ik wel eens frambozenblad gegeven aan een teefje, dat niet zo makkelijk wierp. Nou, dat hielp natuurlijk ook niet, het was moeilijk en het bleef moeilijk.
Aan mij heb je dus niet veel.

Hanny
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door