Moderator: Lizzy
AstridStraver schreef: Ik probeer voor 1-2 maanden te maken per keer, maar eerlijk gezegd weet ik niet of er na 1 maand nog alle voedingswaarde/vitamines in zit, het is immers rauwe gepureerde groente?Denk dat het na 2 maanden toch hard achteruit holt
tieneke schreef: Denk dat het na 2 maanden toch hard achteruit holtNiet dat ik van plan ben om voor meer dan 1 maand te maken (ben ik een week bezig ) , maar waarom denk je dat het dan hard achteruit holt? Omdat het rauw is? of gepureerd? Diepvriesgroenten uit de supermarkt zijn toch ook veel langer houdbaar? ???
pike schreef: Niet dat ik van plan ben om voor meer dan 1 maand te maken (ben ik een week bezig ) , maar waarom denk je dat het dan hard achteruit holt? Omdat het rauw is? of gepureerd? Diepvriesgroenten uit de supermarkt zijn toch ook veel langer houdbaar? ???Vries zelf voor een maand in en niet langer.
roefus schreef: Ach, ik kook elke dag wat, ook minder pitamientjes (maar gekookt dan is het ingedikt ).Das een goeie
En verder heb ik geen idee, het gaat achteruit...maar hoeveel???
pike schreef: Nou ja ik heb zelf nooit diepvriesgroenten, koop altijd vers, maar dacht altijd dat die wel lang goed bleef. Natuurlijk gaat er niets boven verse groente dat lijkt me duidelijk. Ik maak ook altijd voor een maand groentemix, maar dat is altijd meer uit practische overwegingen: het is een hoop werk en meer maken betekent nog langer in de keuken staan, je kan dan ook regelmatig eens wat anders er door mixen, en bovendien moet ik het ook allemaal kwijt kunnen in de vriezer: waar groente ligt kan nl. geen vlees liggen ::) en ik stop de vriezer liever vol met vlees dan met groente die ik om de hoek kan krijgen ;)Je bent barfer of niet he?