Dian schreef:
Ik geef geen ribben meer, vind ze voor Rakker veel te hard. Hij is dan geneigd om grotere stukken door te slikken en ik stond doodsangsten uit.
Het valt mij op bij Rakker als ik bijvoorbeeld orgaan/groente geef met eendkarkas in 1 maaltijd dat de keutel het eerste deel donker en zachter is en dat daarna pas het botgedeelte komt (lichter geel). Het "mengt" dus niet, het botgedeelte is vrij hard. Is dat bij jullie ook? Ik had eigenlijk een gelijkmatiger zachtere keutel verwacht (eigenlijk wel een vies verhaal ).
Tis hier bij beide honden anders.
Roefus heeft de neiging om 'harde keutels' te produceren en eventueel wat zachters er achteraan.
Lara maakt heel mooie spiraaltjes (het ljkt wel schroefdraad
) en soms (heeeeel soms) nog wat zachters.
Ik heb dan wel het gevoel dat het goed inpakte..want ik vind geen onverteerd bot.
Wat orgaan betreft....
Bij harder bot geef ik spiervlees of pens.
Lever bijvoorbeeld vind ik laxerend werkend, maar niet 'inpakkend'.
Alsof het vlugger passeert...
IK geef nog steeds ribben, ook runderknars...maar ik test altijd de hardheid.
Ik moet zeggen dat de honden het geweldig vinden om 'gezellig' wat harders te knagen.
Maar ik weet van beiden dat ze niet schrokken (anders was het ook hier een dikke NO NO).
Maar al dat bot-gedoe blijf ik argwanend bekijken.
Gisteren hadden ze bijvoorbeeld (voor het eerst) geitennek...en het was zo zacht, dat mijn snoeischaar er zonder moeite doorheen ging.
Dat vind ik dan weer mooi Barfmateriaal...maar ik weet vervolgens niet hoe een volgende nek uitpakt.
En ik BLIJF het beangstigend vinden (niet desastreus, omdat mijn honden goed kauwen)....maar toch...
Ik vond de berichtjes van de afgelopen weken niet direct bemoedigend.
En vind het vreemd dat er feitelijk niemand echt op ingaat.