Als je weinig tot geen kracht in je handen hebt kan je misschien een grote takkenschaar gebruiken. Die heeft lange handvatten zodat je met weinig kracht misschien toch makkelijk door een geiterib of karkas kan knippen.
Verder kan je natuurlijk je toevlucht nemen in de kleinere diersoorten en delen. Kippenek, kippevleugels en poten, eendenek en vleugels, kipkarkas, kwartel,konijnkarkas, sardientjes enz.
Als vleessnijden een probleem is kan je vleessnippers nemen en gemalen ipv hele pens.
Of anders een goed willende barfer in de buurt opsporen om je een keertje te helpen met hakken...
Wat betreft de verdeling van kaskassen ; ik voer altijd een volledige maaltijd : dus 50% RMB dan vlees groente en orgaan erbij. Ik hak het dan ik stukken die ong. het goede aantal grammen zijn. De ene dag iets meer RMB's ? dan de volgende dag een wat kleiner stuk. Maar dan ook minder vlees /orgaan/ groente. Meestal lukt het me wel aardig om het in nette stukken te knippen.
Alleen lamskop krijgen ze in één keer, daar wil ik niet in hakken/ zagen
Een lintzaag wil ik nog wel eens hebben, maar dan moet ik er ook een grotere bijkeuken bij kopen 8)