
Moderator: Lizzy
Angelique schreef: Is redelijk. Ik ken duurdere en goedkopere adressen.???Kimmels wat zijn dat? ??? Heb ik nog nooit van gehoord!
Wel even weten of het kopvlees ook echt kopvlees is of dat het alleen maar kimmels met een ienepienie randje vlees is. Het eerste mag wat kosten, het tweede niet.
Ollie schreef: Ik heb de slager nog even gebeld en hij vertelde me dat het wel echt kopvlees is! Dus dan is dat duidelijk.Als je goed kopvlees hebt dan heb je een lap vlees van circa 4 á 5 cm. dik. Hoofdzakelijk spiervlees met aan één kant een wit vetlaagje en op de vetlaagje zitten uitsteekseltjes. Die uitsteekseltjes (zie inzet) noemt men kimmels en die bevatten verhoudingsgewijs weinig voedingswaarde.![]()
Angelique schreef:Oke bedankt Angelique voor je antwoorden, en uitleg!
Als je goed kopvlees hebt dan heb je een lap vlees van circa 4 á 5 cm. dik. Hoofdzakelijk spiervlees met aan één kant een wit vetlaagje en op de vetlaagje zitten uitsteekseltjes. Die uitsteekseltjes (zie inzet) noemt men kimmels en die bevatten verhoudingsgewijs weinig voedingswaarde.
Zie afbeelding, dit is al wel versneden. Deze kwaliteit mag 2,50 kosten
![]()
Charlotte schreef: Ik geef ook, af en toe, wel eens kopvlees maar dan zitten de haren er nog aan. Ze vinden het overigens heerlijk en de haren worden netjes uitgepoept.Ik had laatst ook kopvlees met nog behaarde gedeeltes eraan,ook netjes opgegeten hier.