In het eiwit zit namelijk een enzym dan vitamine B afbreekt. Is je hond gek op eieren, kook ze dan eerst, zodat het enzym kapotgaat. Of geef alleen het eigeel."
Zit hier iets van waarheid in, of is het complete onzin?
Wanneer je alleen maar eiwit zou geven dan breekt de avidin in de eiwit. de vit B af...
Maar de eigeel bevat meer dan genoeg Biotin( Vit.B )dan dat de Avidin kan afbreken, dus wanneer je de hele ei geeft dan is er geen kans dat de avidin in de eiwit schade kan doen.
De avidin word idd ook onschadelijk gemaakt door de eiwit te koken,maar waarom koken wanneer het gezonder is om de hele ei rauw te geven.
En er is dus geen reden om geen rauwe eieren aan de hond te geven
~~~~~~~~~~~~~
Biotin :
vitamin B complex found especially in yeast, liver, and
egg yolk
avidin:
protein found in egg white
Many clinical nutrition books discuss biotin (one of the water soluble vitamin B complex) as being an essential nutrient which can be bound by avidin, which is found in raw egg white. This binding prevents it's absorption from the gastrointestinal tract. Fortunately cooking deactivates this effect of avidin,
and egg yolk is so high in biotin content that biotin deficiency does not occur when whole raw eggs are fed. So, whilst biotin deficiency is a potential problem - in reality it is unlikely to be seen in domesticated animals unless they are fed an extremely imbalanced ration that is predominantly egg white.