jacq schreef:
Ik heb al een keer een berichtje geschreven, omtrent het feit dat ik in Frankrijk woon en ik graag met barfen wilde beginnen. Ik ben inmiddels begonnen mijn duitse herder Mick (van bellosca)(5jr) vers te voeren. Ik stuit echter op de volgende problemen.
*ik kan geen vleesbotten krijgen, hierdoor krijgt Mick dus te weinig calcium. Ik kan hem Gistocal geven (via Huub vd Lang vernomen), maar hoe zit het nu met percentages voor de rest van zijn maaltijd?
Ik kan de volgende vleessoorten krijgen:*rundvlees, lamsvlees, kip(hele, filet, vleugeltjes)*lamsribbetjes-veel vel, weinig vlees, weinig rib*schone pens*zelden hart*lever(tjes)Qua botten moet ik het doen met een schenkel of een mergpijp. Ik ben op dit moment aangewezen op een redelijk grote supermarkt(intermarche) in het Alpengebied.Va april ben ik weer in Zd Fr en kan dan ook aan verse vis komen. Ik voer Mick nu 'smorgens brokken
(foei he?) om hem op deze manier toch wat calcium te geven en 's avonds probeer ik te barfen. Wie wil mij helpen een zo volledig mogelijk barf menu samen te stellen?
Groetjes, Jacq
Meteen de brokken wegkieperen Jacq

en die Gistocal ook trouwens...
Als calciumbron heb je al 2 mooie, nl de lamsribbetjes en de hele kip en vleugels,bij de kale lamsribben geef je dan wat spiervlees vooraf bijv lam of rund en je hond heeft meteen een goed bot voor de kiezen.
Met deze 2 heb je je ong 50% vlees/bot al waar je meteen mee kunt starten.
Neem dan 20% spiervlees erbij van rund en lamsvlees plus een vers vissie en als dat vissie er nog niet is geef je tijdelijk iets van tonijn of anders uit blik.
2 maaltijden pens per week en dit aanvullen met lever,hart,niertjes oid en je moet makkelijk aan de 15% orgaan komen,jammer dat ie niet zo vuil is maar altijd nog beter dan niets.
Een groentenmix erbij,als je dit wilt natuurlijk,met een paar verse eitjes en in jouw geval(zolang je geen vette vis hebt) visoliecapsules die je 2 a 3 keer per week geeft.
De schenkel en mergpijp niet meer geven want dit zijn tandenslopers.
Hoop dat je hier wat mee kan
