Ik denk ook dat je de organen en de meeste botten zeker kan gebruiken.
Maar kalfs vlees bevat niet genoeg mineralen,dus ik zou er niet TEveel van geven en dan er ook iets van ander spiervlees erbij geven.
Zie ook:
http://home.planet.nl/~huls0256/hondenvoer/hv.htm'
Soorten vlees:
biefstuk duur, teveel eiwitten en te weinig andere nutriënten
rood kopvlees goed, minder verteerbaar i.v.m. meer bindweefsel dan biefstuk
slachtafval van runderen arm aan ijzer en te veel bindweefsel (slecht verteerbaar)
pens, net- en boek-maag goed, mits "vuil" i.v.m. de aanwezige voorverteerde plantenresten en veel Vit. B. Stinkt alleen...!!
hart goede kwaliteit voeder
long, milt en uier minder goed
niertjes en lever uitstekende kwaliteit, maar niet te veel voeren i.v.m. kwalijke stoffen
vet heeft te weinig essentiële vetzuren, behalve varkensreuzel
rundervlees voldoet prima
schapenvlees voldoet prima
geitenvlees voldoet prima
kalfsvlees bevat te weinig mineralen
paardenvlees goed, maar sommige honden krijgen een allergische reactie als rode en jeukerige huid
varkensvlees wel een hoge BW, maar wordt niet veel toegepast i.v.m. ziekte van Aujeszky en allergiën voor varkensslachtafval
kippen uitstekende eiwitbron, maar te kort aan andere nutriënten
1-dags kuikens zie kippen