Moderator: Lizzy
Lizzy schreef: Ja.Ik moet je eerlijk zeggen dat ik daar inderdaad niet bij nadenk. Ook niet bij het kopen van mijn eigen vlees
Maar ik heb moeite met ieder dier dat geslacht wordt (ben zelf ook vegetarier). Op welke manier dan ook. Er is ooit onderzoek gedaan: een goede rituele slachting is absoluut niet pijnlijker of vervelender voor een dier als eerst met een schietmasker verdoofd te worden (zoals het er bij de reguliere slachting aan toe gaat - waar overigens ook heeeel veel ontzettend fout gaat... dat wil je misschien niet eens weten.... hoe schietmaskers af en toe hun werk niet goed uitvoeren enzo.....). In die zin heb ik er dus niet meer moeite mee als met hoe de niet-rituele slachting plaats vindt.
Overigens hebben we een soortgelijke discussie laatst al in de bar gehad, bij onderwerp Tros Radar.
En daar schrijft Kruimel dat het hele proces niet in de haak is. Dieren worden op niet zachtzinnige wijze de veewagen in gestuurd, worden met vrachtwagens vervoerd (stress stress stress) en worden niet zachtzinnig de veewagen weer uit gestuurd, het slachthuis in. Niet echt een prettige gebeurtenis, voor welk dier dan ook.
De boer waar ik het biologisch rundvlees voor mijn honden haal: die brengt de koeien 1 voor 1 naar een kleine slachterij. Op een zo'n kalme en rustig mogelijke manier. Dicht bij waar ze 'gewoond' hebben. De runderen worden daar nog door echte slagers geslacht. Door echte mannen met verstand van zaken. Het liefst haalde ik bij dit soort adressen al mijn vlees. Maar ik ben hypocriet: ik heb gekozen voor 3 middelgrote honden en ik kan me dat niet veroorloven. Dus ik doe consessies.