Moderator: Lizzy
Tinker schreef: In Carnibest zit ook behoorlijk veel zichtbaar schapenvet.Ik las laatst eens in een van mijn boeken dat schapenvet goed is voor honden met gevoelige darmen omdat het vet een laagje aan de darmwand achterlaat.Een soort van beschermlaagje dus.En dat is dan een teken dat "het goed" is ofzo
Bajka schreef: Ik hoorde laatst van iemand dat schapenvet kan komen van schapen die antibiotica hebben gekregen. Het vlees van die schapen mag niet gebruikt worden voor menselijke consumptie, maar blijkbaar wel voor nevenproducten Als dat zo is kan er dus antibiotica in schapenvet zitten.Alle schapen krijgen AB. En er is voor alle dieren een wachttijd totdat ze naar de slacht gaan. Neemt niet weg dat er dan nog ABresten in kunnen zitten. Komt je schapevet zo bij de slager vandaan dan loop je net zoveel risico als wanneer je daar voor jezelf een schapeboutje koopt.
Angelique schreef: Alle schapen krijgen AB. En er is voor alle dieren een wachttijd totdat ze naar de slacht gaan. Neemt niet weg dat er dan nog ABresten in kunnen zitten. Komt je schapevet zo bij de slager vandaan dan loop je net zoveel risico als wanneer je daar voor jezelf een schapeboutje koopt.Ben blij dat ik geen schapenvlees eet en geen schapenvet gebruik, maar zal met andere vleessoorten misschien ook wel zo zijn
Afgekeurd vlees/vet komt niet terecht in de menselijke voedselketen, maar wordt afgevoerd en gaat afhankelijk van de reden van afkeuring naar de petfoodindustrie of de vuilverbranding.
Bajka schreef: Ben blij dat ik geen schapenvlees eet en geen schapenvet gebruik, maar zal met andere vleessoorten misschien ook wel zo zijnSchapen hebben een redelijk 'natuurlijk' leven en er wordt relatief weinig mee omgeklierd.
Angelique schreef: Alle schapen krijgen AB. En er is voor alle dieren een wachttijd totdat ze naar de slacht gaan. Neemt niet weg dat er dan nog ABresten in kunnen zitten. Komt je schapevet zo bij de slager vandaan dan loop je net zoveel risico als wanneer je daar voor jezelf een schapeboutje koopt.kweet niet welke "alle schapen" jij ken, maar ik weet dat juist bij schapen relatief weinig AB gebruikt wordt, als je het vergelijkt met andere vee in nederland
Afgekeurd vlees/vet komt niet terecht in de menselijke voedselketen, maar wordt afgevoerd en gaat afhankelijk van de reden van afkeuring naar de petfoodindustrie of de vuilverbranding.
barfje schreef: Voor honden die moeten aanzetten, zou je onbewerkt schapenvet kunnen geven. Mijn honden hebben in hun brokkentijd never nooit commerciële schapenvet gehad. Het heeft een negatieve eigenschap en dat is dat het de talgklieren verstopt. Een hond die daarvoor gevoelig is, kan zijn vetproduktie uit de talg niet meer kwijt, waardoor het verstopt raakt met alle gevolgen van dien. Het schapenvet wat in de winkels ligt, zou ik zelf nooit gebruiken omdat dat teveel bewerking heeft ondergaan. Onbewerkt vet uit vlees kan je zonder problemen geven, maar honden die te dik zijn moeten juist weer zo min mogelijk vetten.Dat is wel toevallig wat je schrijft over die talg. Pas geleden had mijn hond een bult boven haar staart. Ben naar de da gegaan en het bleek een talgbult te zijn. Of dat het nu daar van is is natuurlijk moeilijk te zeggen. Want zo lang geef ik het schapen vet nog niet. Gebruikte eigenlijk altijd olijfolie. Maar ik vind het wel typish.