JolandaB schreef:
Nu heb ik al eerder lamsribben gehad van CB maar daar zit naar mijn idee heel weinig vlees aan. Op mijn lijst staan ook kalfs-spareribs (wat is het verschil tussen ribben en spareribs?) maar die kosten 6 euro de kilo, lijkt mij vrij prijzig.
Wat kan ik nu het beste nemen?
Wat je het beste kunt nemen, moet je zelf bepalen. Een ander kan niet naar jouw honden en in jouw knip kijken. We kunnen hooguit met je meedenken.
Spareribs zijn ribben, er is geen verschil. Alleen worden ribben ook in kleinere stukjes gezaagd en dat noemen we dan spareribs. Je hebt spareribs van allerlei diersoorten, dus ook van kalf en lam.
In zijn algemeenheid is kalfsvlees (en dus ook ribben en orgaan) duurder dan bijvoorbeeld geitenvlees of lamsvlees. Om die reden staat er bij mij maar heel af en toe kalf op het menu (soms verwen ik ze een keer met kalfsstaarten). Verder betrekt Carnibest het Barfspul weer van andere leveranciers en dat maakt dat de prijs nog wat hoger ligt, iedere laag ertussen wil er immers toch een beetje aan verdienen?
Is het een idee om runderstrotten en lamsnekken te nemen?
Ik wil ook penslappen bestellen maar ik heb begrepen dat de rund veel vetter is dan de lamspens, klopt dit...
Zowel runderstrotten als lamsnekken worden hier graag gegeten. Is op zich een goede bron van variatie.
Dat geldt ook voor de pens, soms geef ik runderpens, dan weer schapenpens dan weer geitenpens, net waar ik aan kan komen en wat er voor het grijpen ligt in mijn vriezer.
Omdat ik dus hoofdzakelijk CB voer en daar zit al behoorlijk wat orgaanvlees in heb ik gelezen is het misschien niet verstandig om tijdens de barfmaaltijd ( 2 a 3 keer per week) hart of long te geven..
Het zijn nogal wat vragen geworden maar ik snap er ook de ballen niet van
Die ballen moet je ook niet snappen, maar gewoon aan je honden voeren. Long koop ik niet, zit nauwelijks voedingswaarde in.