[quote="barfje"]
Ik heb niet anders geweten dan dat omega 6 ook in vette vis zit?
http://www.medicinfo.nl/%7Be325c181-bd5 ... 22b211b%7D
Maar vis zou ik zelf ook absoluut geven. Het is wel ontzettend goed voor het immuunsysteem.
Lief aangeboden, maar als ik er zelf niet uitkom dan wil ik heel graag een beroep op je doen. Engels gaat me wel aardig af, alhoewel het nu erg technisch gaat worden. ???
Ik heb beloofd om het morgenvroeg door te mailen, zodat zij zich kan inleven op dit schema en daarop kan inkopen. Je wil niet weten hoe blij ze hiermee zal zijn.
Echt zo tof dit!
[/quote]
Compositie van normale visolie in procenten:
Omega 6:
Linoleic acid (LA) 1.90
Dihomo-gamma-linolenic acid (DGLA) 0.10
Arachidonic acid (AA) 1.06
Omega 3:
Eicosapentaenoic acid (EPA) 19.15
Docosapentaenoic acid (DPA) 2.25
Docosahexaenoic acid (DHA) 12.04
Zoals je ziet is de LA en GLA en AA te verwaarlozen, in visolie. Visolie geef je voo de EPA en DPA en deze twee hebben een gunstige werking op de nieren.
Hier staat duidelijk uitgelegd hoe het zit: http://utopia.knoware.nl/~wwitsel/main/ ... ht.3i.html
Dus, vette vis en visolie moeten ze zeker wel geven en is echt niet vergelijkbaar met plantaardige olieen, die een bron zijn voor omega 6 vetzuren (behalve olijfolie - olijfolie bevat veel minder omega 6 vetzuur als andere plantaardige olieen en bevat daar-in-tegen weer veel omega 9 vetzuren. Deze hebben geen nadelig effect op de nieren, zoals omega 6 dat wel heeft).
Mocht je hulp nodig hebben met de Engelse vertaling: geef maar een gil!