Moderator: Lizzy
missy21 schreef: hallo allemaal, ik heb vandaag voor missy en spike een zalmkop gehaald, helaas had de visboer er nog maar 1 maar om te proberen is dat zat dan doe ik m door de helft, maar nu is mijn vraag: moet ik deze eerst in de vriezer doen, want wilde m eigenlijk vandaag voeren ???Ik zou de kop nog maar even in de vriezer bewaren voor 2-3 weken.
202spots schreef: Ik zou de kop nog maar even in de vriezer bewaren voor 2-3 weken.
Of de helft genoeg is,ligt aan de maat van de hond,grote honden kunnem wel 'n kop van 500-700 gr. hebben, kleinere honden niet.
Zijn je honden gewend om vis te eten? Meestal is 'n zalmkop geen success als eerste vis maaltijd.
missy21 schreef: ze hebben al een keer eerder vis gehad (ieder een sardien) dus dit is niet de eerste keerVan een sardientje naar een zalmkop vind ik persoonlijk wel een hele sprong. Ik zou ze eerst nog even laten "oefenen" met andere vissen (meer hele sardientjes, hele ansjovisjes, hele haringen, etc).
Audrina schreef: Van een sardientje naar een zalmkop vind ik persoonlijk wel een hele sprong. Ik zou ze eerst nog even laten "oefenen" met andere vissen (meer hele sardientjes, hele ansjovisjes, hele haringen, etc).dank je voor het advies dan laat ik ze nog ff iets langer liggen, kunnen ze eerst nog oefenen met andere vis, moet nog veel leren ben nog niet zo heel lang bezig dus alle advies en commentaar is welkom
Tinker schreef: Waarom moet ie eerst in de vriezer?Het is toch een vis die geschikt is voor menselijke consumptie?Volgens mij kan je die gewoon nu geven hoor.omdat de evtentuele parasieten gedood moeten worden. Als een mens de zalm zou eten zou deze eerst verhit worden.(hierdoor worden de parasieten gedood) Als je deze vis (zalm) zo aan je hond geeft krijgt hij wel degelijk last van die parasieten. het invriezen zorgt ervoor dat deze parasieten gedood worden
Tinker schreef: Waarom moet ie eerst in de vriezer?Het is toch een vis die geschikt is voor menselijke consumptie?Volgens mij kan je die gewoon nu geven hoor.Zalm kan 'n parasiet dragen,(flukes)dat word vernietigd door de zalm te bevriezen.
Audrina schreef: Van een sardientje naar een zalmkop vind ik persoonlijk wel een hele sprong. Ik zou ze eerst nog even laten "oefenen" met andere vissen (meer hele sardientjes, hele ansjovisjes, hele haringen, etc).weet je toevallig ook of ik visafval (fatsoenlijk afval, geen rommel) ook moet invriezen net als die zalmkop?
missy21 schreef: ik kan nu ook visafval gratis krijgen maar dan fatsoenlijk afval dus niet graten enzo maar ander afval, moet dit ook ingevroren?Wanneer je niet zeker weet van welke vis het komt, dan zou ik het ook even vriezen.
ow ja voor een zalmkop betaal ik 1 euro is dat duur?
202spots schreef: Wanneer je niet zeker weet van welke vis het komt, dan zou ik het ook even vriezen.oke dank je, ik kijk het toch goed na voor ik het geef dus als er veel ingewanden bij zitten zal ik een deel weg gooien, ik kan aan die man vragen van welke soorten vis het is, maar denk dat ik het gewoon toch ff in de vriezer doe voor de zekerheid
Wanneer er veel "ingewanden' bij zit, dan zou ik er 'n gedeelte van weggooien.
1 Euro voor grote zalmkop is goeie prijs dacht ik, hoewel sommige 't gratis krijgen