Lizzy schreef:
Het gaat om biologisch runderlever. Waar dus helemaal niet veel troep in zit. Deze runderen worden gevoerd met biologische voeding, krijgen geen AB toegediend, staan zoveel mogelijk buiten op mooie en vooral gezonde weides, worden zoveel mogelijk met natuurlijke medicijnen en middelen behandeld, krijgen alleen reguliere medicijnen als het echt niet anders kan. En dan mogen ze gewoon rustig uitzieken en worden ook niet geslacht tot vele maanden daarna (als het dier toevallig al slachtrijp was en in die periode ziek wordt). Dat is dus een 'iets andere' benadering als die je in de reguliere vee-sector ziet! Ik geef deze runderlever dan ook zonder enige twijfel aan mijn honden.
Ja precies, dat bedoelde ik dus ook met mijn vraag.
Ik kan me voorstellen dat lever heel anders smaakt, als het van biologische runderen afkomstig is.
Omdat het een orgaan is wat 'filtert' en bij volwassen dieren zal er dus (mits zij niet van biologische afkomst zijn) heel wat opslag zijn aan chemische troep.
Dat is dus net mijn probleem met 'lever'.
Tot nu toe kies ik vooral voor lamslever of kalfslever (daarom).
Omdat ik bedacht dat bij jongere dieren nog niet zoveel verontreiniging zal hebben plaats gevonden.
Ook soms kippenlevertjes (al heb ik daar ook mijn twijfels bij).
Ik vroeg me dus af of het hier om runderlever ging.
Dat is dus zo.
Of heb je die ervaring ook met lams- of kalfslever?
Ik weet het gewoon niet.