als ik zulk soort botten zou geven (lamsrib en kalfsrib met vlees) wat is dan ongeveer de verhouding van vlees en bot?
en de verhouding vlees en bot bij kippennekken is ongeveer 1/3 bot 2/3 vlees,is dit bij eendennekken ook ongeveer zo?
Moderator: Lizzy
JR schreef: als ik zulk soort botten zou geven (Klafsrib en lamsrib met vlees) wat is dan ongeveer de verhouding van vlees en bot?Meestal zijn dit sort botten zwaarder dan de kippenbotten, de platte rib is niet zo zwaar,maar de wervel gedeelte is wel zwaarder.. als ik moet schatten,dan denk ik dat het waarschijnlijk 50-50 zal zijn, of mischien wel beetje meer bot dan vlees...
en de verhouding vlees en bot bij kippennekken is ongeveer 1/3 bot 2/3 vlees,is dit bij eendennekken ook ongeveer zo?Ja,Ik heb 'n idee dat het bij eend nek ongeveer dezelfde vehouding is als bij kippennek..(kipnek=33% bot en 67% vlees)