Gisteren op de markt lagen bij de visboer gelukkig nog vier zalmkoppen. Ik heb er nog één in de vriezer, dus het werd tijd voor aanvulling.
De visboer vroeg, of ik ook nog graten wilde. Ik vroeg zuinigjes, of er nog wel wat vis aanzat, want wat moet ik er anders mee.
Nou, dit "graatstuk" is dus vanaf de kop, tot aan de staart van de zalm en weegt ongeveer 500 gram, weinig graat veel zalm.
Moet ik nu aan deze maaltijd wat gemalen eierschaal toevoegen? Het is niet zo, dat er op andere dagen een overaanbod van calcium is en die paar graatjes lijken me in verhouding niet veel calcium te leveren.
Zalmkoppen moet ik snijden in niet al te grote stukken en wat vermengen met een beetje smuldier, anders lust Guusje het niet, de anderen wel.
Deze graatstukken moeten dus ook worden gesneden, geeft dat niet? Ik denk, dat grotere stukken beter is, maar daar knoeien ze te erg mee.
In het begin heb ik wel de koppen gemalen en vermengd, vieze drap geeft dat, maar zo zijn ze wel vis gaan eten. Het voordeel van het "niet zo graag lusten"is, dat ze toch wel kauwen, Guusje echt met lange tanden. Balen voor haar, dat ik gisteren 3.5 kilo vis mee terugbracht van de markt.
Hanny