Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door blissie
#50128
Hoi.
Ik heb effe weer een vraagje,wat is nu beter om een pup te geven?Runder-of lamshart?
Ikzelf vind runder,maar nu vertelde weer een diervoeder verkoper dat runderhart slecht verteerd bij pups(minder snel).
Ik vind lamsvlees eigenlijk helemaal niks aangezien die dieren door vitamine gebrek zo lekker mals en licht vlees hebben dus zal het hart ook niet volledig zijn?
Maar is het nu waar dat runderhart minder snel verteerd dan lamshart? ???
Door Lizzy
#50139
Nooit eerder iets over gehoord en volgens mij is het een broodje-aap-verhaal (tenzij ik het mis heb ;D, maar in dat geval wil ik ook graag weten hoe het zit). Ik heb het boek van Donath er even op na gelagen en runderhart. En dit schrijft hij:

"Het runderhart is rijker aan calcium en fosforverbindingen dan spiervlees en voor de afwisseling in de hondenvoeding zeer aan te raden".
Gebruikersavatar
Door sylvia
#50181
Bij fokkers die van oudsher vers voeren is het ook normaal om hun puppen lamshart te geven en nooit runderhart.Ik koop ook altijd lamshart als ik pups heb nooit een runderhart,ik heb ook altijd geleerd dat lamshart beter was voor pups dan runderhart.
Door blissie
#50200
Lizzy schreef: Nooit eerder iets over gehoord en volgens mij is het een broodje-aap-verhaal (tenzij ik het mis heb ;D, maar in dat geval wil ik ook graag weten hoe het zit). Ik heb het boek van Donath er even op na gelagen en runderhart. En dit schrijft hij:

"Het runderhart is rijker aan calcium en fosforverbindingen dan spiervlees en voor de afwisseling in de hondenvoeding zeer aan te raden".
Ja dat dacht ik nu ook met mijn lekenverstand,runderhart is veel completer van vit/mineralen.En de vertering maakt toch geen bal uit?Wolven of leeuwen puppies krijgen toch ook niet alleen vlees van jonge dieren?
Door Lizzy
#50253
sylvia schreef:
volgens mij hoger
En om die reden zou het voor pups afvallen? Mmmm, dan valt er veel af hoor. Runderhart levert namelijk per 100 gram 6,0 gram vet. En schapenvlees 16,6 gram. En geitenvlees 7,8 gram. En kip 5,6 gram.

Ik denk echt dat het een broodje-aap is ;D!

Ik vermoed zelfs dat veel versvleesvoedingen ook gewoon runderhart bevatten?
Laatst gewijzigd door Lizzy op vr 06 feb 2004, 21:56, 1 keer totaal gewijzigd.
Door blissie
#50254
sylvia schreef:
volgens mij hoger
Het vetgehalte is wel wat hoger,maar de rest is toch minder?Wat is dan van meer waarde?Geef toch al olie als toevoeging en schapenvetjes.
Door Paul_Barte
#50324
Volgens mijn bescheiden mening makt het geen flaus aus ;D

Het vetpercentage van het hart wordt voornamelijk bepaald door het feit hoe schoon het hart is gesneden...dus met veel of weinig vet eraan.

Het verschil in vet van het hart zelf zijn peanuts ;D
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door