- ma 20 feb 2006, 16:19
#496333
Ik vries het per diersoort, vleessoort en portie in.
Borke eet 2x per dag en de porties zijn dus ca. 250 gram.
Koop ik bijvoorbeeld lamsribben, lamsvlees en lamslever dan vries ik die dus apart van elkaar in.
ik schrijf op de verpakking maand en jaar van invriezen en wat er in de zak zit. Vaak zet ik ook het gewicht erbij, alhoewel ik daar steeds gemakkelijker in wordt.
Wij hebben 2 vriezers, een met 7 grote laden en een kleine lade van 305 liter en een tafelmodel met 4 lades (ca. 100 liter).
Totaal 12 lades, waarvan er 7 in gebruik zijn voor de Carnibest van de katten (ik heb pas 100 kg gekocht).
De rest is voor de hond, een lade orgaanvlees (verschillende diersoorten) een lade geit, een lade kip en eend, een lade rund, schaap en vis en in de kleine lade zit groentemix.
De belangrijkste vraag is echter: wat voor vriezer zal ik kopen en mijn advies is als je er een gaat kopen, koop dan een 300 liter vriezer.
Wij deden het eerst ook met onze eigen 100 l vriezer, maar op het laatst lag daar alleen maar voor de hond in. Toen een tafelmodel vriezer gekocht, maar eigenlijk hadden we toen direct een hele grote moeten kopen.