Dit is wat er op
www.voedingscentrum.nl over staat:
Champignons
Champignons zijn zonder twijfel de bekendste eetbare paddestoel. Naast de witte champignon zijn er tegenwoordig ook reuzenchampignons, kastanjechampignons en Portabello's, ook bekend als Portabella's. Champignons worden in Nederland gekweekt.
Voedingswaarde per 100 gram
Kcal/100gram: gekookt 22
Vitamine C: gekookt 1 mg
IJzer: gekookt 1 mg
Vezel: gekookt 2,5 gram
Kopen, bewaren en koken
Verkrijgbaarheid: het gehele jaar goed verkrijgbaar
Nodig voor 2 ons: combineren met andere groente
Bewaartijd koele plaats (12-14 °C): alleen in de koelkast bewaren!
Bewaartijd koelkast (4-7 °C): 3 dagen
Gemiddelde kooktijd: 6 minuten (hele paddestoelen)
Bijzonderheden
Champignons mogen niet rauw gegeten worden. In rauwe paddestoelen komt van nature een giftige stof voor die door verhitting onwerkzaam wordt.

(da wist ik dus niet........)