Moderator: Lizzy
tvs schreef: kun je een soepkip voeren. het zijn oude(re) kippen met poot , zijn die botten niet te hard??Die krijgen ze hier ook wel is hoor.
tieneke schreef: Lusten ze hier ook,geen enkel probleem.daar heb ik nog niet aan gedacht, hier komt bijna alles uit de vriezer.
Meestal geef ik verse hele kip,is net even wat krokanter volgens de nollebakmonsters![]()
![]()
conleeuw schreef: daar heb ik nog niet aan gedacht, hier komt bijna alles uit de vriezer.Ik koop hier een verse kip(kg) voor 50 a 60 kronen=nog geen 2 euro![]()
tvs schreef: probeer ik het welOf de poot met een snoeischaar zodanig bewerken dat het echt geen kwaad kan,doe ik ook voor Tinussie
hij eet meestel nekken vleugels en konijnkarkas
een tijdje geleden heb ik een kippepoot kapot geslagen en dat bot was best scherp, dus ik denk dat ze het beter zelf kunnen kraken dan is dat toch op een beter punt dan met de hamer. ik kan anders ook altijd nog de poot eraf halen al is het maar voor m'n eigen idee.
tieneke schreef: Ik koop hier een verse kip(kg) voor 50 a 60 kronen=nog geen 2 euroZoveel betaal ik hier ook voor een grillkuiken van ongeveer een kilo.![]()
Helen schreef: Zoveel betaal ik hier ook voor een grillkuiken van ongeveer een kilo.Zijn dat die braadkuikens uit het vriesvak?
Die zijn veel zachter dan soepkippen.
Kruimel schreef: Dat denk ik ook. En die zitten alleen maar zo deus te kijken omdat ze nauwelijks lopen kunnen hoor. Zo zijn ze gefokt. 6 Weken lang vet aanzetten en dan omvallen en dood. Mijn buurman had een keer een stel van die paaskuikentjes in een hokkie; na 6 weken konden ze niet meer lopen omdat hun poten te zwak waren om hun gewicht te dragen, na 9 weken waren ze allmaal dood. Spontaan. En de buurman had ze echt goed verzorgd.Ik ben meerdere malen in de opfokstallen van vleeskippen geweest en een vriend van mij heeft twee vleeskippen die we daarvandaan meegenomen hebben.