
Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke
El_Kato schreef: ↑za 13 jul 2024, 14:01 Ik heb het hier gewoon geprobeerd toen de kookplaat geïnstalleerd was. De meeste pannen deden het gewoon bij mij. Heb volgens mij maar 1 of 2 pannen moeten vervangen.O nou dan probeer ik ze eerst
Later wel al mijn koekenpannen vervangen… blijkt dat je bij inductie maar max. iets van 70% van het vermogen mag gebruiken. Ik wilde nog wel eens snel iets op “hoog vuur” bakken maar daar kan de antiaanbak laag in pannen niet tegen. Heb er toen lang op gegoogled en kwam hier uiteindelijk op uit. De plaat kan tot 14 en dan nog een boost functie maar ik ga niet verder dan 12 en warm rustig op zeg maar. Zag dit soort recensies ook over hele dure pannen.
kiara schreef: ↑za 13 jul 2024, 12:46 O nou ben benieuwd als het erin zit. Kan het niet bij jou dan een grotere inductie kookplaat?Ik heb een gasfornuis. Ik wilde perse deze, want die was leuk:
Lizzy schreef: ↑za 13 jul 2024, 17:47 Ik heb een gasfornuis. Ik wilde perse deze, want die was leuk:O die is wel mooi ja dat is dan zonde om weg te doen.
En nu moet Leo zich aan een dieet houden, koken we ook apart en komen we pitten tekort dus hebben we er een inductie plaatje bij gekocht.
pike schreef: ↑za 13 jul 2024, 20:01 Ik heb ook een boostfunctie maar die gebruik ik nooit, het gaat zo ook al snel genoeg. Maar ik verwarm een koekenpan of braadpan wel op de hoogste stand (9 bij mij). Is mij indertijd ook zo gedemonstreerd. Eerst de pan verhitten, hij is op de juiste temperatuur als druppels water op de bodem blijven dansen, dan de olie erin en lager zetten. Maar goed, zo werkt het bij mijn pannen, weet niet hoe dat met andere pannen is. Ik heb pannen van Demeyere. Zonder anti-aanbaklaag.Heb 0 verstand van inductie pannen en koekenpannen
Ronald schreef: ↑zo 14 jul 2024, 13:12 Ik kook inmiddels zo'n 5 jaar op inductie. Heerlijk. Koekenpannen met anti-aanbaklaag heb ik allemaal de deur uitgegooid en nu een Demeyere gekocht. Gaat op max 7 (van 9+) voor het opwarmen en daarna terug naar 4 voor het daadwerkelijke bak- en braadwerk.O dat is een goede tip van de kookplaat beschermer. Nu alleen nog vinden waar en uiteraard de juiste maat .
Mijn oude stoompannetje (ik denk zo'n 13 jaar oud inmiddels) doet het ook nog steeds goed. En voor de gewone kookpotten heb ik nu een set van Bauhaus. Werkt prima.
Tip: kook een inductieplaatbeschermer. Als er dan een keertje iets op de plaat valt (als je hem niet gebruikt) vangt de beschermer de eerste klap op. Leg hem er wel pas op als de plaat afgekoeld is![]()
Speciale aansluiting + aanpassing groepenkast is noodzakelijk, omdat er op een dubbele groep gewerkt wordt.
Ik hoef niet meer terug naar gas...
pearlsofpassion schreef: ↑zo 14 jul 2024, 20:38 Ja, natuurlijk. Dat is net het handige.Dan moet ik dat zeker hebben. Heb nu ook van alles erop staan ( is nog een oudje met klep )