Moderator: Lizzy
pearlsofpassion schreef: ↑za 25 nov 2023, 10:43 Meer zelfs he.Het borstvlees (de filetjes) zit er niet meer aan.
Als al het vlees er nog aanhangt kan je misschien gewoon enkel wat orgaan en groente bijvoegen.
yazzie schreef: ↑za 25 nov 2023, 12:03 Het is wel een heel vette mix hé. .. Weet niet of dat goed gaat bij je puppie. Misschien ter compensatie aanvullen met een magere diersoort?Ik bedoel hier de kwartellijfjes. (Dit is de barf-vraaghoek ). Want mijn eerstvolgende bestelling wordt barf. De mix heb ik inderdaad nooit besteld. Bij de hele vogeltjes kan je nog een teveel aan vel/vet afhalen. Maar ik heb ze al eens in huis gehad en daar zat toen amper vet aan. Ik probeer met een kilo.
Toevallig hier ook bij uitzondering een vrij vette mix gevoerd en helaas bij allebei veel dunnere ontlasting. Dus dat was eenmalig. Ontlasting is altijd knap hier. Was een probeersel voor de afwisseling. Gewoon ter overdenking.
pearlsofpassion schreef: ↑za 25 nov 2023, 12:19 In de mix zal huid en alles mee gemalen worden. Als je de geplukte vogels met huid en ingewanden hebt zit daar idd wel wat vet op, vooral rond de hals en stuit.Er zit niets meer in nee. De filet is er af en trouwens de boutjes ook. Gekke is ik kom twee foto's tegen, die geven een nogal verschillend beeld. Op het ene plaatje zien ze erg vet, op het andere niet. Het kan natuurlijk aan de belichting liggen, maar ik herinner me ze zoals die "rode". De restjes vlees die er aan zaten waren rood. Op de tweede foto ziet dat vlees blank. Voor Malbec deed ik ze indertijd nog in stukjes knippen, het was eerder een bloederig geheel dan een vette bende. . De kwartel is voor mij ook alleen maar een van de botsoorten om mee te beginnen. Zodra hij bot gewend is en de volgende bestelling eraan komt koop ik ze niet meer en ga ik voor het grotere werk. Want dit zijn dan echte hapslikweg botjes.
Die ex layers zijn zowiezo vetter.
Bij de lijfjes zit dat er normaal allemaal niet meer aan he.
pearlsofpassion schreef: ↑zo 26 nov 2023, 17:41 En zeggen ze dat daar zoveel vlees aan zit?Lastig hè. Ze geven wel aan dat het zacht bot is, geschikt voor beginners. Calciumgehalte 1,08% is niks mis mee.
Ik zou het eens goed bekijken als je ze hebt en op je gevoel afgaan ivm je eerste vraag. Of je meer vleesbot van kan geven.
Als ik me goed herinner bevat kwartel meer calcium (harder bot) dan kip of konijn.
Als alle huid eraf is, zullen ze wel niet erg vet zijn. Bloederig is altijd beter dan bleker. Ligt misschien aan manier van slachten en uitbroeden en evt verwerking erna. Misschien dat oudere dieren ook iets vetter en bleker worden. En hoe de dieren gehouden worden. In den regel zorgt meer beweging voor roder vlees, los van de diersoort. Maar vlees van mn eigen kippen (die zijn niet afgevet, gewoon gevoed ) is vb ook vrij rood van kleur. Eerder zoals fazant dan als kip uit de winkel.