Het is maar net wat je zelf makkelijk vind
Sommige mensen portioneren gelijk alles
En maken bv pakketjes van bot spier en orgaan , dan ligt het daarna voor het grijpen
Ik ben er zelf in de loop der jaren makkelijker in geworden . Ik had voorheen grote en kleine honden . Nu nog slechts 1 kleintje .
En dat vind ik persoonlijk meer werk
Maar om het mezelf makkelijker te maken zorg ik dat de voorraad nooit geheel op is
Dan moet ik niet perse portioneren
Ik pak dus , wanneer ik zin heb , bv een kilo karkas . Stel dat karkas weegt 150 gram , dan hak en snij ik niets . Dan eet juf fijn 2 dagen hetzelfde . Ik gebruik hiervoor de vleeshamer , schroevendraaier om de boel van elkaar af te meppen , en zonodig de snoeischaar .
Snoeischaar gebruik ik ook nog weleens om hardheid bot te testen
Spier portioneer ik wel , dat verpak ik per twee porties . Dus ook twee dagen hetzelfde Spiervlees, anders kost het me veel zakjes
Orgaanvlees portioneer ik ook . Ik maak een Orgaanmix van hart , nier ,en lever . Dat krijgt ze 4 x per week , de overige dagen pens . Of daarvoor in de plaats eens tong , maag of testen . De Orgaan mix is eigenlijk ook gemak . Even een klus , maar daarna voor het grijpen . Ik koop geen al te grote hoeveelheden . Zeker niet van orgaan bv , ik zou met een kilo nieren heel lang doen .

spier idem , meestal per 250 of 500 gram . Anders ligt het erg lang , en als ik wat minder koop heb ik meer variatie . Ik heb nu een slager gevonden die gekoeld ipv bevroren levert , ideaal met zo'n kleine smurf . Ga direct aan de slag en gooi het de vriezer in . Met zulke kleine hoeveelheden is het voor mij nog betaalbaar , geen geklooi
