Zit wel in allerlei verwerkte producten ook. Koekjes, kant en klare maaltijden, noem maar op. Onder de term 'plantaardige oliën' of als je geluk hebt 'gehydrolyseerde vetten'. En de meeste mensen bakken nog steeds in 'bakboter'

Tis nog lang de wereld niet uit!
En waarom men het gebruikt? Omdat dierlijke vetten ooit zeer negatief bericht werden en als zeer ongezond gezien werden en dat nog steeds niet weg is.. Plantaardig klinkt veeel beter.
Op de kip staat tegenwoordig ook steeds dat ze met enkel plantaardig voedsel is grootgebracht. Waarom je een omnivoor dier als een kip wil vegetarisch maken en dat als iets positiefs naar voren brengen, begrijp ik ook niet. Maar mensen zijn nog steeds (terecht) bang van beender-en vleesmeel door de ernstige gevolgen in het verleden, en linken dat met voeders van dierlijke oorsprong (spijtig genoeg ook terecht). Maar men zou beter iets aan het gebruiken van die melen doen dan alle dierlijke voeren dan maar te bannen. Soja kweken is nu ook niet bepaald duurzaam en gezond...
Nou ben ik een beetje off topic gegaan vrees ik..

Sorry..
