Goedendag iedereen,
Ik heb een gasthondje in huis met artrose. Deze heb ik eerst op brok gehouden, nu wil ik graag kijken hoe hij het doet op vlees. Omdat ik toch wel lees dat sommigen hier baat bij hebben ivm stijfheid. Pijn is gelukkig al onder controle met supplementen, paar kilootjes kwijt en meer beweging.
Maar nu kwam ik een menu tegen van Ian Billinghurst, waarbij hij 70-80% groente-fruitmix aanraad en slechts 20-30% vleesbot (kippenvleugels). En een zooitje supplementen.
Ook mensen met artrose wordt aangeraden dierlijke producten te vermijden.
Op dit forum in een topic gelezen dat men het beste geen rood vlees voert en zich beperkt tot gevogelte, konijn en vis. (Al is de definitie van rood vlees mij niet geheel duidelijk, fazant is hartstikke paarsig/rood van kleur, telt echter niet als rood vlees? Eend dan weer wel, hmmm)
Dus... wat denken jullie? Meer groente dan vlees voeren? 50/50 of 70/30? En zijn er dan nog bepaalde groentes/zaden/pitten die zeker niet mogen ontbreken in de mix bij een hond met artrose?
En hoe zit dat nu met rood vlees?
Namens Toffie, alvast bedankt.