Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

Gebruikersavatar
Door Kaela
#3385648
W zijn weer thuis na een heerlijk weekje in de Harz! We hadden een leuk huisje, met prachtig uitzicht over het dorpje. Hebben eindeloos gewandeld, burchten bezocht, zijn naar Zoo Leipzig, een roofvogelshow en een mooi wildpark geweest en hebben veel te veel pommes, eis und kuche gegeten.

Hoogtepunt van de vakantie was toch wel de rit op de IJslandse merrie Eik. In dat prachtige landschap, met een geweldige tölt en een knijterharde galop heeft zij mij veilig en vertrouwd laten genieten. Sinds mijn stage in 2004, heb ik niet meer zo hard gegaloppeerd, tenzij ik op hol geslagen was.
Ik vond het zó leuk, dat ik de dag er na gewoon nog een keer gegaan ben! De tweede rit was zo mogelijk nog leuker, met meer hele fijne tölt, een nog veel langer stuk knijterharde galop en een bezoekje aan de veulenweide.

Een half jaar geleden had ik dit niet gedurfd. En ik heb het de afgelopen maanden echt niet altijd makkelijk gevonden om zo met mijn angsten bezig te zijn. Elke keer weer toegeven dat ik iets eng vind, bij jezelf te rade gaan en een manier vinden om je grenzen op de juiste manier te verleggen. Ik heb me vaak een aansteller en aandachtstrekker gevoeld, ook al weet je met je verstand dat dat helemaal niet zo is. Maar door zo bewust en eerlijk naar mezelf te zijn geweest heb ik me nu helemaal te pletter kunnen genieten. Hoe gaaf is dat!

En als je dan helemaal zen zit te zijn tijdens een geweldige viertakt tolt (Eik was naast lief ook nog eens echt een goed paard! Zo mag ik ze niet vaak rijden) en je hoort de eigenaresse en andere ruiter tegen elkaar zeggen "jeetje wat loopt ze mooi en ontspannen" en "ja, je hebt echt een goede techniek, je rijdt goed", dan weet je ook dat je echt de goede weg hebt gevonden. Want het draait niet alleen om mij. Het draait ook om respectvol en eerlijk naar je paard zijn, die jou met al je bagage rond moet sjouwen.

Het is zo bijzonder, die grote, sterke, supersnelle dieren, die elke keer weer bereid zijn met jou het contact en avontuur aan te gaan.
IMG_1127.jpg
IMG_1127.jpg (562.09 KiB) 960 keer bekeken
IMG_1125.jpg
IMG_1125.jpg (416.07 KiB) 960 keer bekeken
Door frodo quin
#3385658
Dapper dat je zo bewust met je angsten durfde omgaan en dat ook nog eens zo benoemen. Er zijn er veel die je dat niet nadoen. Dat zal het idd wel dubbel fijn maken dat je nu zo van het resultaat kan genieten.

Ook helemaal eens met het stukje over respect naar het paard toe. Nog veel belangrijker dan techniek, al is het natuurlijk ook leuk dat je daar zo'n complementen over krijgt :)

Ziet er ook een heel mooie omgeving uit :)
Gebruikersavatar
Door Kaela
#3385665
frodo quin schreef: ma 09 sep 2019, 22:08 Dapper dat je zo bewust met je angsten durfde omgaan en dat ook nog eens zo benoemen. Er zijn er veel die je dat niet nadoen. Dat zal het idd wel dubbel fijn maken dat je nu zo van het resultaat kan genieten.

Ook helemaal eens met het stukje over respect naar het paard toe. Nog veel belangrijker dan techniek, al is het natuurlijk ook leuk dat je daar zo'n complementen over krijgt :)

Ziet er ook een heel mooie omgeving uit :)
Dank je!

Klopt helemaal hoor, wat je zegt. Maar door de angst had ik veel te veel fysieke spanning en een te afwachtende manier van rijden gekregen. Waardoor je geen contact krijgt met je paard en je signalen niet goed over kan brengen. Dus in dat opzicht betekende de opmerking veel voor me, omdat het nog een stapje verder is in mijn ontwikkeling van de angst en spanning loslaten.
Gebruikersavatar
Door Kaela
#3385673
Cathelijn schreef: di 10 sep 2019, 07:37 Wat een mooi en inspirerend verhaal. Ik heb zitten meegenieten van jouw ervaring :D
Wat leuk!
Lizzy schreef:Wat onwijs gaaf!! Wat heerlijk, keihard galopperen is geweldig :D . Leuk dat je het durfde en nog genoot ook!
Ik wou dat we hier in (noord) NL van zulke paden hadden! Mijn verzorgruintje kan zó heerlijk galopperen, maar die heeft zo'n mooi lang pad nodig om tot zijn recht te komen. In het bos waar wij rijden is het ruiterpad nog geen halve km lang. Met op het eind een weg. Daar word ik dus bang van!
Gebruikersavatar
Door Lizzy
#3385704
Kaela schreef: di 10 sep 2019, 07:55 Wat leuk!Ik wou dat we hier in (noord) NL van zulke paden hadden! Mijn verzorgruintje kan zó heerlijk galopperen, maar die heeft zo'n mooi lang pad nodig om tot zijn recht te komen. In het bos waar wij rijden is het ruiterpad nog geen halve km lang. Met op het eind een weg. Daar word ik dus bang van!
Ja, dat zou ik ook heel eng vinden :-X :-X . En een halve kilometer is ook niet leuk genoeg om even hard te crossen.
Gebruikersavatar
Door Kaela
#3385734
Angelique schreef: di 10 sep 2019, 14:06 Fijn dat je zulke goede ervaringen hebt opgedaan in ook nog eens zo'n mooie omgeving. Die staat ook nog op mijn verlanglijstje.
Snap ik, het is er prachtig!

Ik vond het om te wandelen wel wat te steil. We hebben een wandeling door een dal gemaakt en dat ging prima. Maar heuvelop is al snel pittig. Daar had ik wel wat moeite mee. Maar ja, als je dan boven zo'n mooi uitzicht hebt, is het wel de moeite waard.
Gebruikersavatar
Door dinky89
#3385735
Oh wat klinkt dat heerlijk!
Zo heb ik een aantal collega's die mij proberen mee te krijgen op buitenrit door/over balooerveld. Voor mij is het inmiddels 10 jaar geleden dat ik heb gereden op manege dus twijfel nog of ik dat aandurf (naast dat ik dan weer spullen aan moet schaffen). Maar als ik dan jouw verhaal lees denk ik weer dat ik het gewoon zou moeten doen.

Super dat je nu zo hebt kunnen genieten in een prachtig gebied!
Gebruikersavatar
Door pearlsofpassion
#3385737
Heerlijk!
Zalig. Zowel van het rijden als van jouw angsten. Geweldig dat je dat meer en meer onder controle krijgt. Moedig ook dat je daar zo aan werkt. Je moet wel erg graag rijden dan.


Ik droom ervan het paardrijden terug op te nemen. En dan bij voorkeur Western gaan leren.
Er is een manege in Gent, gespecialiseerd in western die ook enorm respectvol met de paarden omgaan. Horsemanship ed. Dat spreekt mij zo ontzettend aan!
Maar de stap zetten... Dat is nog wat.
Door Siberienne
#3385755
Gaaf Karen! Mooie plaatjes en super dat je zo kon genieten. Iets doen terwijl je bang bent da's dapper in het kwadraat, complimenten dus en dank voor 't delen. Inspireert.
 Terug naar “Bar-plaats”

Barfplaats wordt gesponsord door