Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door inni
#3384552
Boy had zaterdagavond een paarse gezwollen teen, meteen naar de da met wachtdienst. Die heeft het bultje wat er inmiddels opzat opengemaakt maar niks vreemd gevonden in het teentje. Ab mee en pijnstillers voor het geval hij er last van kreeg. Boy loopt gewoon en gedraagt zich gewoon. Maandag opnieuw een bultje wat openging en toch wel flink bloede. Terug naar de da om info te vragen. De Rimadyl bijgeven ook tegen de ontsteking. Pech natuurlijk want Boy heeft in februari een flinke maagontsteking gehad door Metacam. Daardoor heeft hij 5 maanden maagzuurremmers gehad en daarvan was hij nu net drie weken af. Door de maagzuurremmers had Boy heel de tijd diarree. Dus nu terug aan de maagzuurremmers en aan de diarree. Ik heb z'n voetje 3 dagen geweekt in een sodabadje en gisterenmorgen zag het er goed uit, het wondje was dicht en het teentje zag er van kleur gewoon uit maar nog wel iets gezwollen. Gisteren in de namiddag opnieuw een rodere meer gezwollen teen. Opnieuw naar de dierenkliniek en tegen dat we binnen waren was het wondje weer open en bloede het toch weer...nog 's andere da. Stoppen met de rimadyl, tenzij hij pijn laat zien, de ab doorgeven en volgens hem zag het er wel goed uit. Deze morgen terug in een sodabadje gezet. Het wondje is nu groter en open , het teentje iets rood en een beetje gezwollen. Ik kreeg van iemand de raad om groene leem te smeren. Ik heb een tube in huis van Naturado: "gebruiksklaar met aloe vera". Zou ik die gebruiken en hoe?? op de tube staat dat ik het na tien minuten moet afspoelen. alvast bedankt voor de info
Gebruikersavatar
Door MarijeEnBoomer
#3384555
Ik ken alleen de groene leem van de groene os en die mag je gewoon laten zitten.
Ik zou in dit geval zeker mijn groene leem op de teen smeren maar het merk wat jij noemt ken ik niet dus kan ik niks zinnigs over zeggen.
Door inni
#3384556
MarijeEnBoomer schreef: vr 23 aug 2019, 11:37 Ik ken alleen de groene leem van de groene os en die mag je gewoon laten zitten.
Ik zou in dit geval zeker mijn groene leem op de teen smeren maar het merk wat jij noemt ken ik niet dus kan ik niks zinnigs over zeggen.

Dank je wel
Gebruikersavatar
Door Lizzy
#3384560
inni schreef: vr 23 aug 2019, 11:32 Boy had zaterdagavond een paarse gezwollen teen, meteen naar de da met wachtdienst. Die heeft het bultje wat er inmiddels opzat opengemaakt maar niks vreemd gevonden in het teentje. Ab mee en pijnstillers voor het geval hij er last van kreeg. Boy loopt gewoon en gedraagt zich gewoon. Maandag opnieuw een bultje wat openging en toch wel flink bloede. Terug naar de da om info te vragen. De Rimadyl bijgeven ook tegen de ontsteking. Pech natuurlijk want Boy heeft in februari een flinke maagontsteking gehad door Metacam. Daardoor heeft hij 5 maanden maagzuurremmers gehad en daarvan was hij nu net drie weken af. Door de maagzuurremmers had Boy heel de tijd diarree. Dus nu terug aan de maagzuurremmers en aan de diarree. Ik heb z'n voetje 3 dagen geweekt in een sodabadje en gisterenmorgen zag het er goed uit, het wondje was dicht en het teentje zag er van kleur gewoon uit maar nog wel iets gezwollen. Gisteren in de namiddag opnieuw een rodere meer gezwollen teen. Opnieuw naar de dierenkliniek en tegen dat we binnen waren was het wondje weer open en bloede het toch weer...nog 's andere da. Stoppen met de rimadyl, tenzij hij pijn laat zien, de ab doorgeven en volgens hem zag het er wel goed uit. Deze morgen terug in een sodabadje gezet. Het wondje is nu groter en open , het teentje iets rood en een beetje gezwollen. Ik kreeg van iemand de raad om groene leem te smeren. Ik heb een tube in huis van Naturado: "gebruiksklaar met aloe vera". Zou ik die gebruiken en hoe?? op de tube staat dat ik het na tien minuten moet afspoelen. alvast bedankt voor de info
Mijn ervaring is dat er heel vaak toch iets in zit. En soms komt het er in 1 ontstekings-sessie uit. Soms gaat het over, dicht en zit het er een week of wat later weer. Net zo lang totdat het lichaam het eruit heeft gewerkt. Bij Biscuit kwam er gewoon een half jaar later (of misschien nog wel nog langer, ik weet het niet eens meer) een keiharde versteende doorn uit zo'n ontsteking zeilen :o !

En mijn ervaring is dus dat AB en pijnstillers niet nodig zijn en ook niet gaan werken. OK, Fritzi heeft 1 keer wel aan de AB gemoeten, zij had toen zo'n ernstige ontsteking dat ze er mega koorts van kreeg. Haar hele voet was ook gewoon 3 keer zo dik. Maar alleen een paarse bult dat een abces wordt dat open gaat en dat een wond wordt: ik ga daar niet mee naar de dierenarts en hier geen AB of pijnstilling.

Wat ik wel doe is inderdaad soda. En ik weet dat soda tegenwoordig "uit" is maar soda helpt. En Badedas niet. Wat ik tegenwoordig ook niet meer doe is er van alles op smeren. Naar mijn gevoel helpt het allemaal geen reet en krijgen ze alleen maar de neiging om er dan juist aan te gaan likken. Je kunt dan een kap om doen natuurlijk... Dat heb ik nooit geprobeerd. Maar wel sokken aan gedaan en nogmaals, ik kreeg nooit echt de indruk dat het wat deed, groene leem niet, honingzalf niet, niks niet.

Ik heb hier echt meerdere keren meegemaakt omdat mijn honden giga rauwdouwers zijn en regelmatig door de doornenstruiken rennen. Ik heb dit met Biscuit echt een keer of 4 gehad (totdat de doorn eruit was!) en met Frou 1 keer en met Fritzi 2 keer, waarvan 1 keer dus een enorme ontsteking. Dat was in haar achterpoot. Ze bleek toen tegelijkertijd ook een raar bultje te hebben tussen de tenen van haar voorpoot. Biopt van laten nemen, wisten ze niet precies wat het was maar het kon wel eens kwaadaardig zijn, bultje weg laten halen, op laten sturen: bleek een ingegroeid plantendeel. Dikke kans dat als ik het niet had gezien en het gewoon had laten zitten dit 3 weken later (ofzo) ook zo'n ontsteking met zo'n paarse bult --> abces --> open abces --> genezing --> klaarrrr had geworden :-X
Door inni
#3384574
Dank je wel.... ik was aan 't twijfelen om te smeren gewoon omdat ik 't dan niet goed meer kan zien. Ik heb ook 't gevoel dat er wat zit wat er niet hoort en het gepeuter van zaterdagavond heeft er geen goed aan gedaan denk ik. Ik heb ook gevraagd aan de 3 verschillende da of de ab wel zin heeft, als er toch wat zit gaat het na ieder ab kuur weer gaan werken. Zij beweren dat het een gewoon genezingsproces is...Weet ik veel , ik maakte het nog nooit mee. Voorlopig ga ik weer 2x per dag weken in soda (Badedas en Biotex doe ik lever niet omwille van de toevoegingen en geuren) Boy blijf gelukkig wel van de wonde af ook al ligt het onder z'n snoet. Tobi moet ik wel in het oog houden want die heeft erg veel interesse in Boy's wonde.
Door inni
#3384622
Angelique schreef: vr 23 aug 2019, 18:54 Klinkt als een kruiper :(

't was het eerste gedacht zaterdagavond maar de da heeft ondanks het gepeuter in de wonde niks gevonden... nu lijkt de zwelling eerder naar de wonde toe te gaan zitten...
We weken het weekend door...maandag controle bij de da
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door