Lizzy schreef: ↑vr 09 aug 2019, 17:04
Wow, ziet er goed uit zeg! Ik denk dat dit ook goed vegetarische te maken valt? Heb je het recept voor mij?
Is heel goed vega te maken. hier mijn recept. Het is wel beetje losse pols en ik heb dus kipgebruikt
:
Tjap tjoy
3 grote kipfilets met haasje in plakjes
plantaardige olie
1 verse cayennepeper in mooie dunne ringetjes zonder zaadjes en zaadlijsten
4 knoflook tenen geperst
duim dik stuk 2a3 cm verse gember geraspt
2 wortels in reepjes
2 sjalotjes in reepjes
1 grote witte ui in reepjes
1 grote rode paprika in reepjes
2/3 komkommer zonder zaadlijst in plakjes
kastanje champignons in plakjes ( ik had stuk of 6 grote gebruikt)
blikje a 125 gram bamboe scheuten
125 gram taugé
lichte Chinese soja saus ( ik heb die van Lee Kum Kee)
Chinese oestersaus ( ook van Lee Kum Kee)
snufje vetsin ( optioneel)
halve liter kippenbouillon
3 volle theelepels maïzena
Kip in hete olie bruin bakken en uit de pan halen, dan in hete olie de knoflook peper ui gember aanzetten en de paprika en wortel erbij roerbakken. Dan de champignons komkommer en bamboescheuten. In tussen saus klaar zetten: bouillon met ongeveer 2a3 eetlepels oestersaus, 3 ruime lepels lichte soya saus en snufje vetsin en met koud water aangemaakt de maizena toevoegen en glad roeren.
Als groenten beetgaar zijn en bijna klaar kip terug in de pan en ff weer op temp. brengen. Dan bouillon met soya, oestersaus,vetsin en maïzena toevoegen en op hoog vuur laten indikken. dan taugé erdoor en door roeren en vuur uit. Klaar is de tjap tjoy