Hoi Koekje,
Dank je wel. De poelier was er niet, dus ik zit nog steeds zoner kwartel. En het enige dat ik echt begrij uit die link van dat bard menu is dat ze twee keer per week een eendagskuiken mogen en twee keer per week een vette vis. Dus ik kan via de rauwe-vis-lijst gaan zoeken welke vissoorten ze mogen zonder risico op zenuwschade en dan mag ik uitzoeken welke daarvan vet zijn, dat gaat me wel lukken. Maar daarna ga ik de mist in. Spierweefsel zijn alle filets, als ik het goed heb, maar hoe zit dat met hart? Dat is een spier, maar zo te horen rekenen jullie die bij orgaanvlees. En gaan die percentages per gewicht of volume en moet je bij gewicht rekening houden met het soortelijk gewicht? Ik kom er geen wijs uit, zelfs niet een beetje. Bij kwartels missen dus ingewanden, met wat en hoeveel kan ik dat aanvullen? Dat zal bij konijn of haas dus ook zo zijn, zolang ik het van de poelier haal...
Stel nou, ik haal een kip/konijn/kwartel uit de supermarkt of van de poelier. Hoe maak ik die dan tot compleet voer en kan ik die gewoon in stukken hakken en in stukken geven tot ie op is? En zo niet, hoe dan wel?
Word me alsjeblief niet zat, ik probeer het echt te begrijpen... maar ‘t is zo ingewikkeld!