Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

#3374681
Hallo allemaal,
Het grote kussentje van de voorpoot van mijn Old English Bulldog blijft maar scheuren. Ik heb hier al meerdere keren over geschreven op dit forum.
Ben bij verschillende dierenartsen geweest, een dermatoloog en twee orthopeden/chirurgen. Niemand kan het verklaren.
Wat geopperd wordt/werd was dat er iets in kan zitten, dit wordt weer door anderen ontkent omdat er dan wanneer het scheurt pus uit moet komen en dat komt er niet.
Dit werd door een orthopeed ook verklaard toen ik een aantal maanden geleden een MRI scan wilde laten maken van zijn poot. Heb hierdoor de scan ook niet laten doen, op aanraden van die specialist.
Ook is verklaard dat door het vele likken aan het kussentje en het vele scheuren dat de huid nu litteken weefsel is geworden en nog sneller scheurt hierdoor.

In het verleden had ik ook aangegeven bij de dierenartsen dat zijn poot/kussen de ene dag ontstoken lijkt, rood en opgezet, wat de volgende dag helemaal weg is.
"s Avonds zag ik dan, het rood en opgezet, wilde dan de volgende ochtend de dierenarts bellen maar dan was het helemaal weg. Hadden hier ook geen verklaring voor.

De laatse tijd scheurde zijn kussentje weer heel erg vaak. Wat volgens mij nu is opgevallen is dat het misschien scheurt DOORDAT het opgezet is. Hierdoor staat er meer spanning op zijn huid waardoor het scheurt.
Hij had een aantal weken geleden ineens een flinke gistinfectie met een bacteriele infectie op zijn tenen en tussen zijn tenen. Moest hierdoor het middel Aurimic (miconazol, predisolon en polymyxine) erop masseren. Ook heb ik hem regelmatig een voetenbad gegeven met een betadineoplossing en een shampoo. Mij ging nu ineens een lampje branden dat tijdens deze infectie zijn kussen de hele tijd mooi bleef, niet scheurde. Weet nog dat ik zat te schelden dat eindelijk doet zijn kussen het goed, heeft hij weer een infectie tussen zijn tenen waar hij moeilijk van kon lopen. Nadat het wat beter ging met de infectie en ik ook moest stoppen met smeren (max 2 weken) is zijn kussentje weer gaan scheuren. Kan natuurlijk toeval zijn. Misschien heeft het middel Aurimic voorkomen dat het kussentje is gaan zwellen? Waardoor dus zijn kussen niet scheurde? Weet ook niet precies hoelang na het stoppen met smeren, de badjes en de shampoo dat het kussentje weer begon te scheuren.
Ook zie je wel eens dat er geen scheur is maar dat er onder de eeltlaag een bloeding is geweest na het uitlaten.

Heeft er ook misschien iemand een idee waarom zijn kussentje regelmatig opzwelt en dat de volgende dag de zwelling weer weg is? (Dit is maar aan 1 poot)

Barfplaats wordt gesponsord door