tine schreef:
Is dat ook een mogelijkheid? Ik kan moeilijk aan een goede vleesmolen komen........Er eentje kopen is erg duur......
Kan ik ook gewoon alles snijden?Blijf ik natuurlijk een beetje zitten met de botten...Die snijden een beetje moeilijk he? Hoe kan ik die dan het beste verwerken?
Voordat ik mijn vleesmolen had knipte ik de botten met mijn schoeischaar. Wel meer werk maar het gaat ook. Ik heb een zgn aambeeld snoeischaar van Wolf, die doet het prima. Je krijgt er wel RSI van op den duur
Vlees snijd ik nog steeds in flinke stukken, dat maal ik beslist niet. Ze moeten juist goed kauwen en scheuren. Ik fileer de stukken kip (meestal karbo's/ruggen), snij het vlees en maal de botten vrij grof. Gaat prima.
En nekken eten ze op een na in hun geheel, lekker kraken. Die ene is 15, weegt nog geen 2 kilo en mist de helft van haar gebit. Voor haar sla ik ze dus plat.