Ik ben totaal niet thuis in
koken voor katten. En meestal is dat ook niet aan te raden, wegens gebrek aan essentiele voedingselementen, zoals je zelf al aangeeft. Een van de meest besproken en belangrijkste is taurine. Dit breekt af door oa verhitting. Zonder taurine sterft de kat een nare dood en een gebrek is onomkeerbaar!
Geef je een supplement bij om dit bij te vullen? Het blik wat je geeft, is dat wel compleet (bevat het minimaal een hoge dosering taurine)? Geef je genoeg blik als aanvulling?
Wat geef je verder als alternatief voor het vleesbot? 1 karkasje per week is immers niet genoeg. Geef je hier een (calcium)supplement voor of iets anders?
Knoflook is overigens erg giftig voor katten en ik zou dat niet meer geven. Ze krijgen er snel bloedarmoede van en aangezien poes al in niet zo'n goede gezondheid is, denk ik dat het echt meer kwaad dan goed doet.
Gierst en polenta zijn erg hoog in koolhydraten en daarmee nogal belastend voor een kat. Zeker voor een kat met nierproblemen, die daarmee behoefte heeft aan hoogwaardige eiwitten.
Ik denk dat organen wel een goede aanvulling zijn
Wij zien dit natuurlijk het liefst rauw, maar dat had je vast zelf al verwacht. Een slowcooker kookt de boel nogal lang en grondig. Kan je de boel wat korter koken of even (roer)bakken ofzo? Hoe minder verhitting, hoe minder verlies van belangrijke voedingsstoffen.
Wat vind je precies lastig aan rauw voeren? Kunnen we je hiermee helpen?
Overigens moet ergens in de hondenafdeling (ik denk onder medisch?) wel wat te lezen zijn over gekookte dieeten, maar dit is wel specifiek voor hond. Honden en katten komen in veel dingen overeen, maar in nog meer dingen ook weer niet.
Ik zie denk ik wel een gaatje om (meer) rauw te voeren
Het polderhoenkarkas wat je geeft, is eigenlijk gewoon een (biologisch?) kipkarkasje. Als kip wordt verdragen, dan wellicht de andere onderdelen ook. Nu is een menu wat volledig bestaat uit kip met per ongeluk soms een stukje vis natuurlijk ook geen goed menu, maar het kan wel een begin zijn.
Misschien kan je eens een polderhoen-karkasje geven met wat meer vlees eraan. En later eens met al het vlees er nog aan (dat is dan vleesbot+spiervlees) en daarna eens met een orgaantje er nog in (levertje of hartje ofzo), en dan zo langzaam uitbreiden. Misschien ook eens later een stukje zacht konijn geven bijvoorbeeld. Of een kwarteltje.
Ik vraag me uit interesse eigenlijk ook wel af hoe je da op dit menu is gekomen. De meeste dierenartsen zijn niet gespecialiseerd in voeding, maar dit lijkt me een specifiek menu/dieet.
Wat vind je da van de mogelijke tekorten door het eventuele gebrek aan taurine en voedingsstoffen die je normaal opvangt door vleesbot te voeren? En orgaan uiteraard.