Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke
Monique77 schreef:Pittige chiligarnalen in roomsaus met groente met vers gebakken stokbrood om te dippen
Lizzy schreef:Vandaag een linzen curry uit de slome koekert. Sloom it is.... De zoete aardappel kun je iemands harses nog mee ingooien, tis half 6Was de zoete aardappel wel warm genoeg om te kunnen garen? Eerst zorgen dat de kerntemperatuur hoog genoeg is, dan na garen op lage temp.
-Annemarie- schreef:Ben gewoon in het verkeerde werelddeel geboren.Heb ik ook een beetje, ik kook heel vaak Indiaas.
Monique77 schreef:Pittige chiligarnalen in roomsaus met groente met vers gebakken stokbrood om te dippen
Siberienne schreef:BakkenLekker!
In Simpel staat een recept voor broccoli en boerenkool, daar heb ik de kruiden uit geleend en gekeken hoe hij zoete aardappel puree maakt. Die hoort met limoensalsa maar dat heb ik overgeslagen
Kort samengevat;
Zoete aardappelen gehalveerd, bestrijken met olijfolie en laten garen in de oven. Ik heb ook nog paar gewone aardappelen gekookt omdat meneer alleen zoete aardappel te zoet vindt
Ondertussen in de wok uien en knoflook gefruit met sesamzaad. Champi’s erbij en kort bakken.
Dat weer uit de wok gehaald en de olie de boerenkool (en wat palmkool) gefruit met daarna toegevoegde gedroogde citroenschil en komijn en chilivlokken. Flink roerbakken, op het laatste de ui/knoflook/champi er weer even bij warmen
Puree gemaakt vd zoete aardappel, gewone aardappel, havermelk en peper en zout en flinke klont roomboter. Daar de kool etc doorheen gemengd.
-Annemarie- schreef:Ik heb 'm nu ook uit de bieb. Wel vreemd dat het Indische keuken wordt genoemd, terwijl het toch Indiaas is?
Was de zoete aardappel wel warm genoeg om te kunnen garen? Eerst zorgen dat de kerntemperatuur hoog genoeg is, dan na garen op lage temp.
Wij eten duivelse kip. Met rijst en courgette uit de grillpan. Recept van de kip uit dit kookboek (uit de Bieb):
Heerlijke (en veel vegetarische!) recepten. Supermooi kookboek, ook om te bladeren en voor allerlei weetjes. Ik houd sowieso van de Indische keuken.
Ben gewoon in het verkeerde werelddeel geboren.