Angelique schreef:JepOh, dat is goed dat je het zegt dan
Maar dan wel de slome kookert uitzetten, waant drinking en slome kookert kijken schijnt niet samen te gaan
Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke
Angelique schreef:JepOh, dat is goed dat je het zegt dan
Maar dan wel de slome kookert uitzetten, waant drinking en slome kookert kijken schijnt niet samen te gaan
boskat schreef:Ik gebruik al heel wat jaren ong 20 of nog langer een slowcoocker en heb ook al die tijd toch minimaal 3 a4x per week ,de slome gebruikt ook in de nacht,nooit geen brandDat is volgens mij ook een beetje het idee van de slome kokert hoor.... Ik vind dit op Internet over de slome kokert aanzetten en van huis weg gaan:
Lizzy schreef:Ja, ik ben er ook wel blij mee. Nu nog een goeie jelly bone broth maken, hetgeen ook nog een kunst is volgens mij!Als t niet lukt dan gewoon langer laten staan, kan echt niet missen
Lizzy schreef:Ja, ik ben er ook wel blij mee. Nu nog een goeie jelly bone broth maken, hetgeen ook nog een kunst is volgens mij!Ik dacht dat je net collageen wilde en geen gelatine?
Lizzy schreef:Ja, ik ben er ook wel blij mee. Nu nog een goeie jelly bone broth maken, hetgeen ook nog een kunst is volgens mij!Veel plezier met je pan!
pearlsofpassion schreef:Ik dacht dat je net collageen wilde en geen gelatine?Ja, ik wil eigenlijk de collageen. Heb jij hints en tips wat ik het beste kan doen om bonebroth met zoveel mogelijk collageen te maken?
Of heb ik dat verkeerd voor?
Veel plezier ermee!
Lizzy schreef:Ja, ik wil eigenlijk de collageen. Heb jij hints en tips wat ik het beste kan doen om bonebroth met zoveel mogelijk collageen te maken?Nee, niet echt. Ik dacht in dezelfde post gelezen te hebben dat de collageen omgezet wordt naar gelatine bij te lang koken. Dus zou je het niet te lang mogen laten opstaan. Maar natuurlijk wel lang genoeg om de collageen uit de botten te halen. En ik heb dus geen idee hoe lang dat zou zijn...
pearlsofpassion schreef:Nee, niet echt. Ik dacht in dezelfde post gelezen te hebben dat de collageen omgezet wordt naar gelatine bij te lang koken. Dus zou je het niet te lang mogen laten opstaan. Maar natuurlijk wel lang genoeg om de collageen uit de botten te halen. En ik heb dus geen idee hoe lang dat zou zijn...OK, ja, dan hebben wij dezelfde info gelezen en ik kan er net als jij ook niet echt wat mee.
fransbulletje schreef:Veel plezier met je pan!
Bone broth maken is niet moeilijk dat komt wel goed, lukte mij ook in 1x
Lizzy schreef:Ja, ik wil eigenlijk de collageen. Heb jij hints en tips wat ik het beste kan doen om bonebroth met zoveel mogelijk collageen te maken?Lekker vaag dat collageen/gelatine-verhaal. Ik las ergens temperatuur op 70 graden. Als je het echt wilt weten moet je waarschijnlijk zelf analyses (laten) doen van porties met verschillende temperatuurinstellingen en duur.