Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door lyadeh
#3356414
Hallo,
Graag zou ik advies willen krijgen van jullie over het vers voeren bij hartfalen.Vraag advies voor onze 7 jarige kater bij wie een paar weken geleden hartfalen is geconstateerd of wel HCM .Ik weet dat ik op het hondenforum zit ,maar bij het kattenforum gaven ze advies hier ook na te vragen, omdat er bij honden meer bekend zou zijn over voeren en medicatie dan bij katten.
Ollie(de kater) krijgt nu nog 2 x per dag een plastablet omdat hij veel vocht om zijn hart had en heel erg benauwd was.Wil(de) niet meer eten.
maar ik heb hem met rosbief en soepvlees weer aan het eten gekregen.Wil nog geen kvv eten, helaas.Dus helaas wel te eenzijdig .
Heeft iemand ervaring met hartfalen bij zijn dier?En wat geef je hem te eten ?Ben ook zeer benieuwd naar de medicatie die gegeven wordt.
Ollie is nu onder behandeling bij een reguliere da ,maar zodra ik meer weet over de conditie van zijn hart(over 1 1/2 week krijgt hij weer een echo)Ga dan ook overleggen over medicatie maar probeer ik ook in samenwerking met een hom.werkend da , met homeopathie hem op peil te houden.Alvast dank voor het meedenken.
Door eelke
#3356428
Ik weet niet of dat zo handig is, misschien kun je de titel aanpassen en erin zetten dat je op zoek bent naar ervaring met HCM bij hond en kat? Dan komt het gewoon bij iedereen op het forum voorbij in de lijst ongelezen berichten.

Katten zijn, qua voeding, wel echt andere dieren dan honden, dus ik denk dat het belangrijk is om hem in de kattenhoek te laten zodat het duidelijk blijft om welk dier het gaat, maar dat laat ik verder uiteraard over aan de moderators van deze hoek.
Gebruikersavatar
Door pearlsofpassion
#3356440
OK, ik schop hem even naar de hondenhoek.

Ik denk idd dat het handig is hier even naar ervaringen ivm hartfalen te vragen omdat katten en honden toch erg op elkaar lijken. En mensen met honden kijken niet allemaal ook in de kattenhoek.
TS kreeg nierdieet aangeraden, hebben ook anderen dit gevoerd bij een dier met hartfalen? Of op welke manier hebben zij het menu aangepast?
Ik hoop dat er hier mensen ervaringen willen delen, en dan kunnen we evt kijken hoe dat toe te passen op een kat.
Gebruikersavatar
Door Lizzy
#3356608
Nee, bij hartfalen geef je geen nierdieet. Bij hartfalen voer je het beste kwalitatief hoogwaardig spiervlees en orgaanvlees. Het voeren van hart is naar mijn mening zeer belangrijk. Je kat heeft taurine nodig. Hier is een studie daarover (helaas Engelstalig): https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2813349/. Omdat katten overzetten op rauwe voeding op latere leeftijd echt een probleem kan zijn en omdat katten met hartfalen vaak slecht eten (honden ook trouwens): moet je soms overgaan tot dwangvoeren. En omdat ik niet geloof dat een oudere kat blij gaat worden van een niet gemalen maaltijd, denk ik dat je voor een KVV zou moeten kiezen. Ik heb persoonlijk zeer goede ervaring met Bibi kattenvoer, de beef en de natuurmix. Daar zit ook ruim runderhart in. Wat een goed supplement is (dat ook de smakelijkheid van de voeding verhoogd) is een goede visolie. Visolie uit een fles is een no-no. Je hebt visolie uit capsules nodig. Bij I Herb kun je voor een goede prijs visolie capsules bestellen. Ik vind die van Solgar erg goed. Solgar heeft ook een wilde zalmolie capsule, die is ook uitstekend. Laat je niet gek maken dat er in KVV teveel zout zou zitten, dat is gewoon niet waar. Waar katten met HCM vaak een tekort aan hebben is vitamine B6, B12 en foliumzuur. Maar om daar nu de juiste dosering voor te vinden voor katten...? Ik heb echt geen idee wat juist is maar misschien is het raadzaam (ik zou dat overleggen met de hom. dierenarts) om multivitamine van of Puur of Phytonics te geven. Ik zou ook overleggen of het een goed idee is om co-enzym Q10 te geven.

Qua medicatie met katten en hartproblemen weet ik echt helaas niks. Ik weet dat ze bij honden vochtafdrijvers geven (indien noodzakelijk natuurlijk). Furosemide bijvoorbeeld. Mijn hond kreeg deze medicatie en werd daar alleen maar zieker van helaas. Dit middel is gewoon niet zonder bijwerkingen. Verder schrijven ze eigenlijk altijd Pimobendan voor, bij DCM. Volgens mij schrijven ze dit ook voor katten voor. Ik kreeg voor mijn hond Fortekor, een ACE-remmer. De werkzame stof van Fortekor is benazepril. Ja, volgens mij bestaat er een lijst van middelen maar ik zou me toch voor laten lichten door een cardioloog. In Dordrecht (specialisten kliniek) schijnt een goeie te zitten!
Door lyadeh
#3356725
Hoeveel visolie capsules van Solgar mag ik aan Ollie geven ?Denk dat hij om en nabij de 5 kilo weegt
Heb Omega 3 triple strength .Cold water fish oil concentrate 2800 mg.
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door