El_Kato schreef:Heb idd een starter en dat werkt goed. Nu alleen nog een beter aanmaakblokjeWij hebben 'gewoon' die van de Appie of de Turk of de Action
Goeie tip Eelke! Had de rosbief idd tot de kerntemp op de Q, ga het er een volgende keer iets eerder afhalen.
Heb de rosbief indirect met een temp van +/- 110 gegaard tot een kern van 42. Toen de Q opgestookt ( volgende keer een paar blokjes houtskool erbij want werd niet heet genoeg) daarna vlees rondom geschroeid en +/- 15 min laten rusten voor het aansnijden.
Baked beans: knoflook en ui aangebraden (op de Q maar kan ook op gasfornuis), paprika in stukjes erbij. Witte bonen met een gedeelte van het sap uit het blik, blik gepelde tomaten erbij. Flink wat kruiden - heb een kant en klare mix gebruikt die ik nog van de vakantie had. Klein beetje agave siroop en omdat het flesje opwas een husje bruine suiker. Daar heb ik niet te veel van gepakt vind het een raar idee maar kwam het bij verschillende recepten tegen. Peper en zout en dat was hem denk ik… stukje rookhout op de kooltjes gegooid, pannetje erop, deksel erop en tijdens het roken om de zo eel tijd even doorgeroerd. Toen het niet meer rookte heb ik het gewoon laten staan tot de Q afgekoeld was (heeft wel een paar uur gestaan).
Edit: deksel van de Q erop. Heb geen deksel op de pan gedaan, juist niet rooksmaak moest erin trekken en vocht verdampen/indikken.
Heb geen speciale pan maar gewoon een gietijzeren braadpan gebruikt.
Baked beans: vaak zijn Amerikaanse bbq-gerechten zó zoet Gewoon naar eigen smaak zoet er in doen