Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

#3324618
Spikkelneus schreef:Sommige jassen zijn heel krap bij de schouders en geven daardoor een bewegingsbeperking. Of ze geven schuurplekken. Als je budget het toelaat zou ik dan inderdaad een goede jas kopen. En wat ´goed´ dan is, dat hangt een beetje van je hond af.
Wij hebben een hele fijne osteopaat, dit is wel in ZO Brabant, ik weet niet waar jij woont?
Ja heb bij deze jas ook het idee dat ie iets te krap is ,.. is ook net 5 cm te kort aan de achterkant ! ik ga op zoek naar een andere maar tot die tijd is deze wel even handig voor zn spieren ?
Ligt er een beetje aan waar in brabant haha.. noord brabant gaat wel ! welke is dat ?
#3324619
Siberienne schreef:Pten-prednison is een combinatie preparaat van prednison en fenylbutazon. Fenylbutazon is een pijnstiller, uit de groep van de NSAID’s. Dus de hond krijgt wel pijnstilling met deze pillen.

Hier heb je de bijsluiter:

https://www.astfarma.nl/wp-content/uplo ... iterNL.pdf

Onze eerste husky heeft ook zo’n combinatie preparaat gehad toentertijd, hij zakte echt door zijn achterhand. Bij hem was het slijtage vd rug, en ja, hij is ook behandeld op grond van symptomen en lichamelijk onderzoek van de dierenarts. Die vond een foto niet zoveel toevoegen en wij waren het daarmee ook eens. Het was zo duidelijk. We hebben toen een proefbehandeling afgesproken en dat hielp hem enorm. Ik kan er niet over oordelen hoe het bij jouw hond is, I, heb je hond niet gezien en ben geen DA ;)
Prednison kan bijwerkingen hebben maar dat is meestal bij langduriger gebruik in hoge dosering. Misschien zou je het ook een paar dagen kunnen proberen wat het doet?

Tja, ik ben bevoordeelde de andere kant op, zowel bij mijn eerste husky voor zijn rug en bij mijn huidige hond voor zijn darmen heeft prednison goed werk gedaan, vooral om ze even over een hobbel heen te helpen.

Qua jas; ik weet niet wat voor hond je hebt, maar Manmat maakt ook fijne jassen voor sledehonden, en niet zo heel duur. En verder een droge, warme en tochtvrije ligplaats ;) maar daar heb je vast al aan gedacht...
\

AH thanks dan kan ik het tenminste even doorlezen dat is altijd wel fijn ! ... mijn hond zakt verder nergens door heen en het is alleen in loop pas waar hij bijna nooit in loopt dat hij erg stijf is en een ietsjes bolle rug heeft waardoor hij op zn tenen loopt en iets wankel is bij zn onderpoten maar hij valt nooit om of zakt door dat soort dingen zijn niet aan de orde gelukkig.

Volgends de dierenarts was het echt nu met de kou extra stram en het komt vanuit zn rug dus vandaar deze medicijnen .. maar een paar dagen proberen mag toch sowieso niet ? het is een kuur als het goed is
#3324621
Kaela schreef:Voor mij staat of valt een behandeling bij de manier van diagnose stellen en de uitleg die er bij gegeven wordt. En het feit dat jij met veel vragen zit, geeft wel aan dat daar ergens de schoen in ieder geval wringt. Wat niet wil zeggen dat de behandeling per see verkeerd is (of dat er een foto gemaakt moet worden), maar jou vragen zullen wel beantwoord moeten worden.

Ik vind dat hier ten alle tijden ruimte voor moet zijn bij een dierenarts. Dan ben je geen zeikerd, het is jou hond en jij bent degene die overtuigd moet zijn van het feit dat de gekozen weg de juiste is om jou allerliefste maatje weer in orde te krijgen!
Persoonlijk vind ik het niet van belang of dit in een afspraak of spreekuur of hoe dan ook gebeurd. Jij gaat naar je dierenarts voor de juiste zorg voor je dier. Ik ben gewend alleen op afspraak te gaan en ik ben ook gewend dat er áltijd alle tijd genomen wordt voor onderzoek en uitleg. En als ik later nog vragen heb, dan bel of mail ik en krijg ik nog verdere uitleg.

Ik zou zelf ook willen weten wat er precies is, voor ik naar een fysiotherapeut of osteopaat zou gaan. Ik ben van mening dat er eerst een gedegen diagnose moet zijn, voor je een behandeling in kan zetten.

Dat klopt ook ! ik durf zelf helaas niet naar de dierenarts ( word aan gewerkt ) dus is mijn vriend er heen gegaan.. wel heb ik al een email geschreven met wat vragen erover want zo via via is het altijd wat lastig natuurlijk maar dit is het verhaal wat ik heb gehoord en hij is er ook maar heel kort binnen geweest. Deze DA heeft heel veel klanten omdat je er op rekening mag komen en daardoor heb ik het idee dat er soms niet genoeg tijd word genomen .. neemt niet weg dat ik wel blij ben dat het kan hoor bij hem maar ik zet toch soms mn vraagtekens er wel bij !


Dus denk dat ik maar even hun mail afwacht en daarna ook nog vraag waarom er niet gekozen is voor een pijnstiller erbij en fotos maken,, kijken wat ze daar op zeggen en dan een beslissing nemen !
in de tussen tijd neem ik contact op met een osteopaat of fysiotherapeut...
#3324756
kluifje schreef:Een verwijzing voor de fysiotherapeut ( elma bakker ,, iemand ervaring ? ) heb ik al gevraagd.. als het goed is gaat de DA die invullen !
Ik zal eens kijken naar CortaRX thanks
Ja, Elma Bakker; prima plan!! Ik ben heel tevreden over haar werkwijze en kennis/kunde.
Er zit nog iemand bij haar in de praktijk, die ken ik niet maar ik ga er zomaar van uit dat Elma niet zomaar iemand toelaat ;-)

Suzanne
#3324763
Ik wacht de mail van de dierenarts even af op verdere uitleg en ondertussen zoek ik wat goede webshops om supplementen zoals dat cortaxr te halen ...
Heb ook contact opgenomen met Fenella doesburg want alles wat ik van haar kan vinden op fora en google spreekt me wel aan :) ! hopelijk neemt ze snel contact op met me ... over Elma bakker moet ik nog wat meer opzoeken maar is wel een kanshebber... alleen moet me nog even verdiepen in osteopaat of chiropractor of allebei en wat het verschil precies is etc ... zoveel info hier :D

Moet trouwens zeggen nu we het wandelen wat meer aanpassen qua tijden ( we liepen eerst best laat savonds dus koud .. na 12 bijv) En wat korter dat ik al wel merk dat het minder is.
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door