Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot kant en klaar versvlees

Moderator: eelke

Gebruikersavatar
Door Kaela
#3319938
Onze Sjoes schreef:Verdediging? :???: Ik probeer te zeggen dat iedereen zijn best zoet op zijn manier dus dat jij bv je best doet door barf te voeren in een specifiek geval en ik Energique voer in mijn specifieke geval dat is voor mij mijn best doen op dit moment in de keuzes die ik heb.Ik hoef me nergens voor te verdedigen maar,jij valt aan met het denegrerende "prakje" waarmee het lijkt of je wil zeggen dat je het 10x niks vind.Maar goed geschreven tekst misschien vat ik je anders op dan je het bedoelt.
Dat je je best doet, geloof ik direct. Maar jij vraagt hulp voor een probleem en ik geef daar mijn visie op. En dat is niet denigrerend of wat dan ook, dat zijn de feiten zoals ik ze zie. En ja, voor het aanpakken van een allergieprobleem vind ik kvv om de genoemde redenen niets.
En dan is het jou keuze wat je daarmee doet. Dat staat je vrij.
Gebruikersavatar
Door pluk
#3319939
Onze Sjoes schreef:Maar goed ik denk dat ik er ondanks de goede hulp van sommige niet uit ga komen via dit forum.Het kunnen zoveel zaken zijn die dit veroorzaken,het blijft gissen.Ik ga een verwijzing vragen naar een specialist,want we kunnen nog maanden zo aan blijven modderen en daar is mijn hondje ook niet bij gebaat.

Dit topic mag van mij dan ook gesloten worden.
Ik denk dat dat een verstandige keuze is. Als specialist zou ik je deze willen aanraden http://www.dierendermatoloogvroom.nl/
Meerdere leden hier hebben goede ervaringen met haar.
en overweeg anders een holistisch dierenarts te bezoeken
Door Sassol
#3326349
Heb niet alle reacties doorgelezen, dus excuus als ik niks nieuws toevoeg.

Wilde toch graag even mijn ervaring met mijn kat delen. Deze had ook een 'gevoelig huid'. Wat inhield dat er zo'n 4 factoren meetelden: stress, voeding, vachtonderhoud en een vlooienallergie.

Als 1 van deze dingen even niet meewerkten had ik een kat die zichzelf helemaal open krabte van de jeuk. Het leek echt een samenhangend geheel te zijn.
Verhuizing? Jeuk. En dat ging dan gek genoeg niet over, totdat ik hem op een eliminatiedieet zette. Als de jeuk over was, kon hij wel weer gewoon alles eten.
Hij had dus ook een vlooienallergie en ondanks dat ik geen vlooien zag en de hond ook nergens last van had, krabte poes zich weer helemaal open.
Dus uiteindelijk op comfortis gezet, super spul! (En oke, ik houd ook niet van ontvlooien maar beter dan jeuk en pipetjes werkten niet afdoende)

Het leek dus wel of de kat gewoon wat gevoelig was en zodra er iets niet in orde was hij reageerde met verschrikkelijke jeuk. En dan ook op alles reageerde.

Ik zou dus de tip meegeven: zet hem op een eliminatiedieet. Er zijn best wat kvv's te vinden die 100% 1 diersoort zijn. Kies dan een diersoort wat hij waarschijnlijk nog nooit gehad heeft (kip, rund en lam zijn best 'algemene diersoorten').
En daarnaast zou ik dus ontvlooien met comfortis.

En ohja, kat was een kruising pers x exotic shorthair dus een lekker dichte, volle vacht. Die heb ik dus regelmatig kortgeknipt. Nou zijn jouw knipkunsten misschien beter dan de mijne maar als je niet voor lul wilt staan zou ik ze dus even naar de trimsalon brengen;)

Dus waar sommigen zeggen niet teveel tegelijk te doen zou ik zeggen: eerst van die jeuk af! En dus elimineren, ontvlooien, trimmen en stress beperken (als daar sprake van is).

Heel veel succes, hopelijk komen jullie er ook uit!

Later ben ik ook olie gaan voeren voor de vacht, maar met het oog op elimineren zou ik daar dan even mee wachten.
#3334867
Onze Sjoes schreef:Hallo ik zit met een probleem waar ik niet uit kom.Ik heb in April een reutje gekocht die toen 14 maanden oud was en tot dan altijd 1 en het zelfde merk brok had gegeten bij de fokker.Ik zelf voer al sinds 2003 Carnibest en heb hem direct vanaf dag 1 daarop overgezet en de brokken achterwege gelaten.Dat ging niet direct goed,hij had behoorlijk last van afwisselend diarree en ook had hij veel last van opbraken van het voer.Dat ging na heel wat weken later redelijk goed,maar niet geweldig.Toch ben ik het door blijven voeren,omdat ik in het verleden ook eens een herplaatser had die wat moeilijker kon wennen aan kvv maar dat is ook goed gekomen,dus ik dacht....zal wel goedkomen.Hij had bij aankomst al jeuk en dat is erger en erger geworden,en ook likt hij zijn voetjes en is hij tussen de beentjes helemaal rood en hij stinkt naar zweetvoetjes zelfs na het in bad gaan ruik je hem 2 dagen later weer.Ik baal als een stekker want toen ik hem kocht poepte hij welliswaar als een Sint Bernard(vies is brokkenpoep toch he?)maar hij was spierwit,stonk niet en moest ook niet overgeven.De dierenarts in geschakeld en diagnose Dermatitis Atopie,en daar hebben we wel brokken voor....neehee we willen geen brokken! >:( Dus...aanblijven modderen en omdat het voedsel braken is overgegaan in minstens 3 x per week gal spugen en dan hele golven ben ik 3 dagen geleden toch overstag gegaan.Ik heb de brokken die de fokker ook gaf gevoerd. :'( Ik vind er niks aan,maar ik moet ook eerlijk zeggen dat hij echt serieus een hele andere blik in zijn ogen heeft(blijer,helderder) en voor het eerst de nachten door heeft geslapen(normaal tussen 1-3 uur 's nachts begint hij met smakken en likken en onrustig worden),geen gras meer eet en geen gal meer heeft gespuugd.Jeuk is minder lijkt wel,maar weer die bergen slappe poep....Nu zijn er zat mensen die zeggen je moet hem voeren waar hij het goed op doet en ergens ben ik het daar mee eens,maar in mijn hoofd komt het niet voor dat dit brokken moeten zijn.Ik heb tot nu toe alleen Carnibest Natuur,Lam en Kip en Energique nr.1 gegeven omdat dat het merk is waar ik het meeste vertrouwen in heb gehad altijd.Ook een dagje Renske gestoomd geprobeerd,maar toen reageerde hij met zijn huid alsof hij in de fik stond dat was vreselijk zielig.De brokken wil ik echt niet blijven voeren,maar wat kan ik nog proberen?Ik begrijp dat jullie ook geen kant een klare oplossing kunnen weten maar ik hoop dat jullie met mij mee willen denken?
Ooit al eens aan giardia gedacht? Mijn hond had dit. Heeft heel zijn darmflora en maag kapot gemaakt. Gevolg :leaking gut: gevolg galbraken door voedselallergie ,jeuk op en af slechte ontlasting,oorontsteking , atopie.. ( is ook periodes heel goed geweest daardoor zagen we er totaal geen lijn in) we zijn nu na maanden nog steeds l glutamine aan t geven , gestoomde worst eend puur (hebben die drie jaar alle brokken / KVV/ gestoomd /blik gehad !) probiotica komt later , .. ik herken alles wat je zegt. Hij is drie jaar , onze deugniet, heb twee jaar liggen tobben , en van voeding veranderden, allergietest( allergisch voor alles wat buiten groeit en leeft !) tot twee maand terug ; endoscopie laten doen. Met als resultaat : dysbiose, IBD/ voedselallergie , cysten van giardia nog steeds, helicobacter maag etc.. (biopten genomen )Dus darmen en maag kapot: allergieën ontstaan! Ik raad je dus aan om je goed in te lezen ( heb drie jaar nils anders gedaan !) en naar een goede specialist te gaan die je hondje vanbinnen uit eens bekijkt!
Laatst gewijzigd door sabrina.collette op wo 14 mar 2018, 00:27, 3 keer totaal gewijzigd.
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie Kant en Klaar Versvlees”

Barfplaats wordt gesponsord door