Voor mij onmisbaar (naast snoeischaar, bijltje en scherp mes):
- een goede weegschaal die niet vanzelf uitgaat
- huishoud handschoenen
Moderator: Lizzy
smulpaap schreef:Ik vind een goede wildschaar ook wel fijn om mee te werkenDat meen je niet
pike schreef:Dat meen je niet+1Daar heb ik nog nooit een bot mee door kunnen knippen, enkel botjes van eigen gebraden konijn of kip, maar geen rauwe botten...
pike schreef:Je snoeischaar kan je overigens ook scherp houden met een wetsteentje. En af en toe uit elkaar halen en goed schoonmaken is ook aan te raden, want het vleesvet kruipt overal tussen.
TomsBorders schreef:Ja zoiets, alleen zie ik daar niet duidelijk het type materiaal en korrelgrootte bij staan, ik heb deze volgens mij: https://www.bol.com/nl/p/homeij-abrasil ... ypedsearch (zelfde prijs).Ik heb die keramische slijpstaaf uit je link besteld en vandaag ontvangen. Zooooo! Werkt stukken beter dan de (veel duurdere) diamantslijpstaven die ik eerst had (van Zwilling o.a., dus geen troep). Blij mee, dank je!
Verder een keramische slijpstaaf is ook wel handig: https://www.knivesandtools.nl/nl/pt/-la ... pstaaf.htm, hier kan je bijvoorbeeld ook je snoeischaar wat mee aanslijpen.
Hier vind je ook wat goede slijpinformatie: https://www.knivesandtools.nl/nl/ct/de- ... -steen.htm en je kan na het slijpen het mes stroppen op een leren riem of een tooltje daarvoor (stropper).
Verder is een hakmes zo gemaakt dat je ook goed de bovenkant kan gebruiken als hamer achtig instrument. Het heeft niet het zelfde oppervlakte maar als je een karkas wil fijnmeppen of een nek lukt het prima daarmee.
Door bevroren vlees hakken zou ik sowieso niet doen, dat kost hoe dan ook veel energie. Ik wacht meestal tot de buitenkant een beetje zacht is en gaat bloeden, en dan kom ik er zo wel doorheen, soms kan je wel wat hakken ja. Ik vind het moeilijk in te schatten of het veel kracht kost, ik ben best wel sterk en als ik dan zeg ja gaat makkelijk dan is dat niet echt een goede indicator maar gezien anderen het ook zo beschrijven lijkt het me wel goed kunnen.