Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

#3230204
Goede middag allemaal,
een klein vraagje want ben zo aan het dubben, mijn drachtige teef heeft nog 2 a 2,5 week te gaan. maar is nog super actief, druk , wil rennen en springen. kan ik haar dan gewoon laten doen of beter rustig aan. heb al gelezen dat tijdens de laatste week word aanbevolen alleen te wandelen.
ze heeft nog 2 a 2,5 te gaan. kan springen en rennen nog gewoon of beter van niet?
aan de ene kant weet ze misschien zelf wat het beste is en wat ze wel en niet aan kan, voorheen kreeg ze per dag toch zo´n 2 a 5 uur beweging per dag. nu is ze terug naar alleen wandelen 4 x per dag korte wandelingen, en dan wil ze dus in de tuin flink rennen springen en spelen... ze is al behoorlijk dik dus waar ze de energie vandaan haalt weet ik ook niet....
wil graag weten wat het beste is voor moeder en de ongeboren pups.
alvast bedankt!
mvg,
ashley
#3230206
Tja, drachtig zijn is een hele gezonde ziekte. Jouw hond kreeg eerder 2 tot 5 uur drukte per dag en nu 4x een kort rondje, dus die heeft gewoon energie over. 2,5 week is nog niet de laatste week en als alles erg zwaar wordt gaan ze vanzelf dimmen. Hier wel eens een teefje gehad met een pup of 4 aan boord en die rende om 4 uur smiddags nog een uurtje door het bos om savonds om 8 uur te gaan bevallen.
#3230209
]dit was gisteren, mevrouw klimt op de tuinstoel en zit lekker in het zonnetje, springt op bed wanneer ze dat wil ....
mag ze dat springen blijven doen of is dit slecht voor de tot nu toe ongeboren pups?
(hoop dat het lukt met de foto uploaden)
[img]blob:https%3A//mail.google.com/0e4d8b6b-c9e4-4b59-a7f3-61ece77f7619[/img]
[img]D:\Usuario\Descargas\2016-07-04_14.00.25.jpg[/img]
#3230212
Angelique schreef:Tja, drachtig zijn is een hele gezonde ziekte. Jouw hond kreeg eerder 2 tot 5 uur drukte per dag en nu 4x een kort rondje, dus die heeft gewoon energie over. 2,5 week is nog niet de laatste week en als alles erg zwaar wordt gaan ze vanzelf dimmen. Hier wel eens een teefje gehad met een pup of 4 aan boord en die rende om 4 uur smiddags nog een uurtje door het bos om savonds om 8 uur te gaan bevallen.

Ja dat is waar, rennen kan dus geen kwaad als ze dit zelf wil en zelf doet.. en als het te zwaar word geeft ze dat vanzelf wel aan en kan ze de dag erna extra rust nemen.
#3230231
Ik nam mijn drachtige teef nog iedere dag mee naar het bos. Toen ze 8 weken drachtig was, liep ze nog iedere dag anderhalf uur mee in het bos. En ik hoor mezelf een paar dagen voor de bevalling nog zo zeggen "goh, je kunt echt merken dat ze het nu wat rustiger aan gaat doen" en met dat ik dat gezegd had springt ze over een flinke sloot :biggrin2:

Weet je, je kunt je teef moeilijk vast binden.... Stress moet je zien te vermijden. En haar "vast binden" (beperken) gaat haar onherroepelijk stress opleveren. Je kunt haar wel een beetje moe proberen te maken door leuke hersenspelletjes met haar te doen.
#3230245
Ik ben geen fokker , maar als ik dit zo lees dan denk ik . Die zit gewoon lekker in haar vel , de dracht verloopt voorspoedig en ze lijkt er geen hinder van te hebben .
Nog lekker fit dus , zo kan je het ook bekijken . En idd wat Lizzy al schrijft , wat hersenwerk is natuurlijk ook een goede uitlaatklep om haar wat vermoeid te krijgen
Succes met de bezige bij :biggrin2: ;)
#3230273
Galapagosdogs schreef:]dit was gisteren, mevrouw klimt op de tuinstoel en zit lekker in het zonnetje, springt op bed wanneer ze dat wil ....
mag ze dat springen blijven doen of is dit slecht voor de tot nu toe ongeboren pups?
(hoop dat het lukt met de foto uploaden)
[img]blob:https%3A//mail.google.com/0e4d8b6b-c9e4-4b59-a7f3-61ece77f7619[/img]
[img]D:\Usuario\Descargas\2016-07-04_14.00.25.jpg[/img]

Die pups zitten heel veilig daarbinnen. Kijk, ik zou oprecht niet bij worden van beukende soortgenoten, maar voor de rest doen ze maar waar ze zin in hebben.
#3230320
Mijn border collies kon ik ook echt niet rustig houden hoor ! Die zijn ook altijd tot het eind toe actief geweest.
Ik zou me er niet te druk om maken, haar niet pushen met fietsen ed, maar gewoon haar gang laten gaan. Wat ik wel deed was naar het bos gaan en dan op een bankje gaan zitten of bij een strandje... Vooral die laatste week, dan konden ze heerlijk zelf scharrelen en rennen, maar doordat ik passief op een bankje zit, zijn ze dan toch wat relaxter ;)
#3230341
Het zou gewoon moeten kunnen maar pas wel op als het erg warm is. Mijn boxer teef heeft een beren conditie maar is toch een keer flauwgevallen tijdens een plotselinge sprint, ze was toen 8 weken drachtig en het was 27 graden buiten. Ik had haar aangelijnd en de anderen los, net voordat we bij een meertje aankwamen deed ik haar los, ze rende naar de anderen toe en viel zo om en bleef doodstil liggen, schrok me een ongeluk, gelukkig was ze slechts flauwgevallen door een combinatie van warmte en de plotselinge sprint maar het was geen fijne ervaring.
#3230491
Wow jeetje! ja kan me voorstellen dat dat geen fijne ervaring is!! dan schrik je wel zeg!!
het is hier altijd warm en bijna altijd zon 365 dagen per jaar. daar houden we altijd rekening mee, en hun rust moment is dus ook midden op de dag, vooral de namiddag, en nu probeer ik indd nu de dagen met bewolking uit te kiezen voor veel activiteit,is het echt heet en veel zon wachten we tot 17:00/18:00 als de zon onder is met veel beweging.
bedankt voor de attentie!!:)
tessa schreef:Het zou gewoon moeten kunnen maar pas wel op als het erg warm is. Mijn boxer teef heeft een beren conditie maar is toch een keer flauwgevallen tijdens een plotselinge sprint, ze was toen 8 weken drachtig en het was 27 graden buiten. Ik had haar aangelijnd en de anderen los, net voordat we bij een meertje aankwamen deed ik haar los, ze rende naar de anderen toe en viel zo om en bleef doodstil liggen, schrok me een ongeluk, gelukkig was ze slechts flauwgevallen door een combinatie van warmte en de plotselinge sprint maar het was geen fijne ervaring.
#3230492
Goed idee, inderdaad om zelfs op een plek te blijven,
Ze heeft een goede conditie, en een sterke geest, dus soms ben ik bang dat ze te ver doorgaat, en maar door en door gaat en als ik geen rust voor haar inroep ze die dan niet neemt.
Ga zoeken voor een goede middenweg, dat ze niet verveeld raakt en niet oververmoeid is voor de bevalling.
miik schreef:Mijn border collies kon ik ook echt niet rustig houden hoor ! Die zijn ook altijd tot het eind toe actief geweest.
Ik zou me er niet te druk om maken, haar niet pushen met fietsen ed, maar gewoon haar gang laten gaan. Wat ik wel deed was naar het bos gaan en dan op een bankje gaan zitten of bij een strandje... Vooral die laatste week, dan konden ze heerlijk zelf scharrelen en rennen, maar doordat ik passief op een bankje zit, zijn ze dan toch wat relaxter ;)
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door