na veel uitproberen en het lezen van de tips hier doe ik een eerste menu-poging.
Het menu is voor mijn twee fulltime-BARFers Pung (bijna 1,5 jaar, 6 kilo, gecastreerd) en Hessel (3 jaar, 4 kilo, gecastreerd). O ja, het zijn twee ex-katers en allebei heel energiek en beweeglijk.
Per maaltijd krijgt Pung 120 gram en Hessel 70.
Maandag: 's ochtends KVV (Alroda konijn), 's avonds kwartelkarkas met orgaan.
Dinsdag: 's ochtends KVV (Alroda wilde eend), 's avonds hertenspiervlees.
Woensdag: 's ochtends kalkoenspiervlees, 's avonds duifkarkas met orgaan. Tussen de middag ben ik thuis en krijgen ze een 'snackie': elk 2 kippenhartjes.
Donderdag: 's ochtends KVV (Alroda bosduif), 's avonds konijnkarkas met orgaan.
Vrijdag: 's ochtends zalmfilet, 's avonds kippennekjes. Tussen de middag bij wijze van snack elk 3 sprotjes.
Zaterdag: 's ochtends KVV (Alroda runderhart), 's avonds kwartelkarkas met orgaan. Tussen de middag elk 2 kippenmaagjes (goed uitgespoeld uiteraard).
Zondag: 's ochtends KVV (Alroda haas), 's avonds borrelpootjes van patrijs. Tussen de middag elk een stukje lamslever van 50g. Borrelpootjes krijgen ze iets minder van, daar zit relatief veel bot in: Pung krijgt 100g en Hessel 50.
De karkasjes zijn goed gevuld: alle belangrijke organen als lever, hart en nier zitten er nog in.
Hebben jullie nog opmerkingen en tips? Missen jullie iets? Suggesties hartelijk welkom. Alvast dank namens de beide roodjes

